Nesuđena potpredsjednica: Zašto Snježana Vasiljević nije prošla u Plenkovićevu Vladu?

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Potpredsjednik nove vlade Andreja Plenkovića za društvena pitanja i ljudska prava bit će Boris Milošević. Jučer je tako odlučilo Predsjedništvo SDSS-a, stranke kojoj je u dogovoru svih osam zastupnika nacionalnih manjina prepuštena jedina manjinska pozicija u budućoj vladi.

Proteklih dana u HDZ-u se moglo čuti kako očekuju da će se na toj funkciji naći Snježana Vasiljević, SDSS-u bliska izvanredna profesorica na zagrebačkom Pravnom fakultetu. Ta je opcija, očito, u međuvremenu otpala, a stranka je vjerojatno zaključila kako će imenovanjem svog izabranog zastupnika dati dodatnu težinu funkciji koja će sa sobom nositi zasad maglovite ovlasti.

Manjine su se, naime, i do sada žalile kako teško dolaze do realizacije svojih projekata, iako imaju državne tajnike i druge dužnosnike u resorima od životne važnosti za njihove birače. Kao jedan od ključnih problema isticao se izostanak koordinacije na razini vlade pa se nakon Miloševićeva imenovanja može očekivati da će se novi potpredsjednik Vlade snažno posvetiti koordinaciji ovih, projekata vezanih uz Vladin Ured za udruge i sl., piše Večernji list.

 



Komentari