NESTANAK MATEJA PERIŠA Policija će ponovno ispitati prijatelje, kao i djevojku koju je posljednju kontaktirao

Foto: Nestali.hr

Nakon što je hrvatska policija posjetila Beograd kako bi prikupili materijal u vezi s istragom nestanka Mateja Periša, u srijedu će ponovno saslušati njegove prijatelje, prenosi Kurir. Oni su se nakon prijave nestanka Mateja i saslušanja u beogradskoj policiji, vratili natrag u Hrvatsku.

Pored prijatelja koji su bili s njim te noći, ponovno bi trebala biti saslušana i Splićanka koju je Periš kobne noći posljednju zvao na telefon, međutim ona se, kako tvrdi, nije javila.

Ponovnim saslušanjem, policija pokušava utvrditi postoji li nešto što se te kobne noći događalo, a što do sada policiji nisu rekli. Prema informacijama koje su dostupne javnosti, oni do sada nisu mogli objasniti gdje je Matej te kritične noći krenuo, zašto je u majici kratkih rukava istrčao iz kluba “Gotik” u kojem su bili, je li konzumirao neke opijate i zašto odmah nisu krenuli u potragu za njim kada su vidjeli da se ne vraća za njihov stol, prenosi Blic.

Prema dosadašnjim infromacijama, Matejevi prijatelji su navodno policiji rekli da je on možda te noći krenuo do apartmana na Dorćolu koji su zajedno iznajmili, međutim u tu verziju nitko ne vjeruje, jer je vlasnik apartmana mladićima dao samo jedan ključ i on nije bio kod Mateja, s obzirom na to da su mladići poslije izlaska otišli tamo i prespavali, a onda ujutro, kada su videli da im se prijatelj ne vraća, otišli u policiju da prijave njegov nestanak.



Hrvatska policija će saslušati i Matejevu prijateljicu, koja se posljednja čula s Matejem. Ona je u prvom obraćanju javnosti nakon njegovog nestanka izjavila da najviše žali što se Mateju nije javila na poziv koji je primila te večeri u 22.39.

Podsjetimo, Periš je nestao u noći između 30. i 31. prosinca, nakon što je izišao iz kluba Gotik. Njegovo daljnje kretanje pratile su sigurnosne kamere te je utvrđeno da je trčao beogradskim ulicama, iako ga nitko nije jurio. U jednom trenutku pokušao je zaustaviti taksi, a onda je krenuo prema restoranu “Savanova”, nakon čega mu se gubi svaki trag. Kamere su “pokrile” devet minuta njegovog kretanja nakon izlaska iz “Gotika” sve do restorana “Savanova”, kao i njegov pokušaj da zaustavi taksi.

Komentari