NESPORAZUMI MEĐU ŽUPANIJAMA ‘Ne radi se ni o kakvim barikadama, nego o provođenju odluke Stožera civilne zaštite’

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Za tvrdnje načelnika osječko-baranjskoga Županijskog stožera da je Virovitičko-podravska županija “nekim mjerama zatvorila granice” prema njihovoj županiji iz Virovitice su u četvrtak rekli kako nije riječ o blokadi, nego o provođenju odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta.

Načelnik osječko-baranjskoga Županijskog stožera Goran Ivanović rekao je u četvrtak ujutro na konferenciji za novinare u Osijeku da su na lokalnim cestama postavljene barikade te je najavio kako će se intenzivno raditi na rješavanju tog problema koji otežava dostavu.

“Ne radi se ni o kakvim barikadama, nego o provođenju odluke Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije od 24. ožujka, a uz preporuku virovitičko-podravske Policijske uprave u vezi s odlukom Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka“, izjavio u Virovitici načelnik Stožera Marijo Klement. Dodao je da se odluka provodi u suradnji s policijom, lokalnim civilnim stožerima i Županijskom upravom za ceste.

“Tijekom dana razgovarali smo s kolegama iz Osječko-baranjske županije i otklonili nesporazume. Moguće je da su se dogodile neke nepredviđene i nepropisane okolnosti, no one se u budućnosti više neće događati“, rekao je Klement.



Kako bi se smanjila mogućnost prijenosa i daljnjeg širenja bolesti COVID 19 na području Virovitičko-podravske županije, privremeno su prekjučer postavljeni kontrolni punktovi na granicama s Koprivničko-križevačkom, Bjelovarsko-bilogorskom, Požeško-slavonskom i Osječko-baranjskom županijom.

“Svrha ove odluke je kontrola propusnica i provođenje nacionalne odluke, ali i kontrola onih koje ulaze i izlaze a da imaju izrečenu mjeru samoizolacije, s ciljem smanjenja mogućnosti prijenosa i daljnjeg širenja bolesti COVID 19. Na taj smo način otkrili osobu koja je pokušala prijeći županijsku granicu s izrečenom mjerom samoizolacije“, istaknuo je Klement.

Dodao je kako nije riječ o represivnim mjerama.

“Svi oni koji imaju propusnicu, te zbog posjeta liječniku, članu obitelji, poslovnih obveza, obrade poljoprivrednog zemljišta ili čuvanja blaga koje imaju na području jedne od četiriju susjednih županija, ili oni imaju neki drugi opravdan razlog mogu i preko lokalnih i regionalnih cesta stići do svojeg odredišta“, rekao je.

Komentari