‘NESHVATLJIVE IZJAVE’ Tomo Medved pozvao Miru Kovača da se uozbilji

Ranko Suvar / CROPIX

HDZ je u utorak u svojoj središnjici u Zagrebu obilježio 30 godina prvog Općeg sabora stranke. Obljetnica dolazi uoči unutarstranačkih izbora u stranci, a kandidat za predsjednika Miro Kovač pozvao je Andreja Plenkovića da povuče kandidaturu jer “HDZ ne može imati vodstvo slično SDP-u”.

Plenkovićev kandidat za zamjenika predsjednika stranke Tomo Medved rekao je da je takva izjava Mire Kovača u najmanju ruku neozbiljna.

Kovač pozvao Plenkovića da u ‘interesu stranke’ odustane od kandidature



“Predsjednik Vlade, predsjednik stranke dobio je potporu više od 40.000 članova stranke za nastavak mandata i gotovo je neshvatljivo da Kovač daje ovako neodgovorne izjave. Pozivamo ga da se uozbilji, kao i sve druge kandidate za dužnosti u stranci”, rekao je Medved.

Još jednom je prozvao Kovača za neodgovorno ponašanje i pozvao da se za vrijeme kampanje odgovorno ponašaju: “Neka predstave svoj program i više se usmjere prema ozbiljim temama, kao što se ozbiljnim temama bave Andrej Plenković i Vlada. Neka barem predstave svoj program”.

Na optužbe da Plenković vodi politiku sličnu SDP-u, Medved jasno ističe da “premijer Plenković vodi HDZ onako kako ga je pozicionirao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman“.

“Ne znam čemu takve izjave. Karneval je završio, neka se uozbilje i počnu komunicirati svoje programe. Ovakvo komuniciranje i ovakvi nasrtaji ne vode nikamo”, rekao je Medved za RTL.

Komentari