NEODLUČNA PREDSJEDNICA ODLUČILA ‘Odustajem od ureda, ne želim biti trošak državi’

Cropix

“Ne želim državi raditi dodatne troškove jer Vlada u ovoj velikoj krizi ima hitnijih problema, iako još nisam razgovarala s premijerom Plenkovićem namjeravam mu reći da odustajem od ureda”, ističe bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović za N1.

“Sad radim od kuće i važne su mi samo službene komunikacije e-mailom kako bih mogla održavati svoje kontakte i raditi na svojim projektima na dobrobit Hrvatske. U konačnici, kada se situacija smiri mogu sama unajmiti prostor u kojem će biti moj ured jer od rada za Hrvatsku ne odustajem. Ali u ovim kriznim vremenima, a mislim da ćemo u devetom mjesecu osjetiti veliku gospodarsku krizu, ne želim biti na trošak državi”, pojasnila je za N1 bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović da od države neće tražiti drugi ured nakon što je N1 neslužbeno objavila da odustaje od ureda u Visokoj zbog novonastale situacije s pandemijom koronavirusa i nakon potresa u Zagrebu.

Kolinda Grabar-Kitarović trajno odustala od ureda. Nije zainteresirana za povratak u domaću politiku, a ne želi biti ni dnevnopolitički komentator



Nakon toga, bivša predsjednica demantirala je za Večernji list medijske napise po kojima je zbog koronakrize i potresa u Zagrebu trajno odustala od ureda koji je zatražila od države. Poručila je kako u uvjetima epidemije nije razgovarala niti namjerava razgovarati s Vladom o svom budućem uredu, no drži da bi, kada kriza prođe, zbog ugleda države trebala imati skroman ured iz kojeg bi sa svojim međunarodnim kontaktima mogla raditi projekte na korist Hrvatske.

Kolinda Grabar-Kitarović ipak ne odustaje od ureda? ‘Ne znam tko i zašto plasira takve priče’

Komentari