NEMILOSRDNO UBOJSTO U GORSKOM KOTARU Užasne prizore vidio šumar: Cure novi detalji o misteriju

Vojko Bašić/Cropix

Istraga stravičnog ubojstva mladog Francuza Eliota Charleta (24), čije je djelomično karboniziranog tijela je prije dvije godine zatekao šumar u šumskom predjelu Gornjeg Jelenja u Gorskom kotaru o čemu smo pisali, rezultirala je privođenjem osam osoba u Haut-Rhinskoj i Pariškoj regiji – sedam muškaraca i jedne žene, u dobi od 23-50 godina.

Protiv šestorice osumnjičenih, od kojih je petero u pritvoru, podignuta je optužnica zbog upletenosti u organizirano ubojstvo.

Istražitelji vjeruju da je postojao prevarantski plan po kojem se trebalo lažirati da je Eliot Charlet (24) mrtav, da je stradao u nesreći u Hrvatskoj, a osiguravajućoj kući u Francuskoj dali bi lažnu smrtovnicu. Charlet bi živio pod novim identitetom, a nakon što bi novac od osiguranja bio isplaćen, podijelio bi ga s glavnoosumnjičenim Erwanom G. (45). No, ono što je trebala biti prijevara bez žrtava, na kraju se pretvorilo u težak zločin ubojstva, piše Burin.

Nemilosrdno ubojstvo
Kako navode francuski mediji, među šestoricom optuženih je i Erwan G. (45), francuskoj policiji dobro poznat po prijevarama, a jedna od njih je i ona u kojoj je nasamario 20-ak ljudi od kojih je izvukao milijun eura na ime lažnih ulaganja. On je, kako se ispostavilo, slučajno sreo Eliota Charleta prije nekoliko godina na jednom zajedničkom putovanju.



Po ovom scenariju, Charlet bi živio pod novim identitetom, a nakon što bi novac bio isplaćen, podijelio bi ga s kolegom prevarantom.

Ipak, ne isključuje se ni mogućnost da ubojica nije bio Erwan već netko drugi. Vjeruje se da je nesretni mladić ubijen na drugom mjestu, a onda prevezen na mjesto gdje je u konačnici pronađen, a da ga je ubojica zapalio benzinom.

Podsjećamo, u četvrtak, 20. ožujka, djelomično karbonizirano tijelo prestravilo je muškarca koji se zaputio u šumu na području Gornjeg Jelenja.

I dalje obavijeno velom tajne
Muškarac, za kojeg se saznalo da je lokalni šumar, je nazvao policiju te im pokušao objasniti gdje se nalazi i kako doći do šume na širem području Gornjeg Jelenja.

Ubijeni muškarac identificiran je kao francuski državljanin, a stručnjaci riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku uspjeli su ustanoviti način na koji je umro. Ne radi se ni o vatrenom oružju, ni o nanošenju ozljeda tupotvrdim predmetom.

Iako je policija detaljno istražila šire područje, nije pronađeno nikakvo sredstvo izvršenja zločina. U međuvremenu je ustanovljeno kada je i gdje stranac koji je postao žrtva teškog ubojstva ušao u Hrvatsku, a riječ je o kopnenom graničnom prijelaz, piše Dnevno.

Komentari