NEMAJU SRAMA Žinićev zamjenik prijatelju ‘nabrijao’ skupocjeni Audi A4 na račun županije

Roman Rosavec. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Rosavec je prijavio popravak službenog automobila Škode Octavije nakon prometne nesreće. Popravak je plaćen iz proračuna županije. No, u stvarnosti tog popravka nije bilo

To je kratki presjek priče kako lokalni HDZ-ovci koriste javni novac.

Iako su često oni koji su spremni potkradati državni proračun na sitno, spremni i na krupnije stvari ako se ukaže prilika, pišu 24 sata.

Romana Rosavca, HDZ-ova zamjenika sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića i kandidata stranke za gradonačelnika Popovače, USKOK je optužio za sitnu, ali nevjerojatnu zlouporabu položaja i potrošnju javnog novca.



Nabrijao auto prijatelju na račun Županije

Rosavca se tereti da je omogućio pojačavanje motora privatnog automobila svog prijatelja i kolege Ivice Šoštarića na račun Županije.

Šoštarić je nekad vodio mladež HDZ-a Gline, zaposlenik je Županije, a on i Rosavec su vjerni suradnici HDZ-ova župana Žinića, pišu 24 sata.

U optužnici stoji da je Rosavec prijavio popravak službenog automobila Škode Octavije nakon prometne nesreće.  Trebalo je popraviti i volan i to je službeno plaćeno iz proračuna županije.

No, u stvarnosti tog popravka nije bilo. Nego je mehaničar pojačao motor Audija A4 koji privatno koristi Šoštarić.

Sve se to dogodilo prije više od dvije godine. Ali je prvo policija istraživala, pa je proslijedila USKOK-u koji je onda podignuo optužnicu protiv Rosavca, Šoštarića i mehaničara.

I on zatajio stan

Rosavca je HDZ Popovača jednoglasno predložio kao kandidata za gradonačelnika.

No i Rosavcu je pronađen stan koji je pokušao sakritiRosavec je stan zatajio na Maksimiru o kojem nema ni spomena u njegovoj imovinskoj kartici. Stan, prema zemljišnim knjigama, ima 52 kvadrata i nalazi se na prvom katu.

Komentari