NEMA SUKOBA INTERESA Vlasnik jahte: Nisam poslovao s HBOR-om i nemam dugova prema državi

Ilustracija Foto: Pixabay

Nakon prozivki za sukob interesa o svemu se oglasio vlasnik jahte na kojoj je ljetovao ministar Marić.

Blaž Pavičić prijatelj je potpredsjednika Vlade Zdravka Marića na čijoj je jahti proveo nekoliko dana tijekom svog godišnjeg odmora ministar financija, doznaje Jutarnji list.

Mladi poduzetnik, vlasnik ili suvlasnik nekoliko uspješnih obiteljskih tvrtki, odlučio je sam progovoriti o ljetovanju s ministrom financija zbog kojeg je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet.

Pavičić, koji se u svojim firmama bavi opskrbom brodova, nekretninama i maloprodajom poznatih brendova odjeće, najpoznatiji je kao jedan od četvero investitora u novi šoping centar koji će se uskoro otvoriti u zagrebačkom naselju Špansko.



“Kao što je Zdravko već rekao, mi smo dugogodišnji prijatelji koji se druže ne samo ljeti, nego i tijekom godine i on je s obitelji došao na jahtu u vlasništvu moje obitelji. Tu nema nikakve fame, naše tvrtke nikada nisu radile s HBOR-om, nemamo nikakvih poreznih dugova, niti obročnih otplata prema državi po bilo kojoj osnovi”, tvrdi Pavičić.

Na pitanje rade li njegove tvrtke s državom, te da pojasni koncesiju koju jedna od njegovih firmi ima u Luci Rijeka, Pavičić kaže da koncesije spadaju pod Ministarstvo mora, a ne pod ingerenciju ministra Marića, te da opskrbu brodova za koje je potrebna koncesija rade unazad 20-ak godina, dok je ministar još vjerojatno bio na fakultetu.

“Nismo imali nikakve reprograme dugova, niti otpise, tako da tu nema ništa sporno”, kaže Pavičić.

Jahta naziva „La vida loca 1” u vlasništvu je, kaže, njihove obitelji, nije riječ o charteru. Riječ je o motornoj jahti od 22 metra čija se vrijednost procjenjuje na oko 800.000 eura.

Ministar Marić s obitelji je na njoj proveo četiri do pet dana, a plovili su od Visa do Kornata.

A kako su se upoznali?

“Znamo se četiri-pet godina. Kako mi radimo sa svim bankama, bilo je neko druženje s poduzetnicima i na jednoj od tih večera smo se upoznali”, pojašnjava Pavičić.

 

Komentari