NEMA MIRA MEĐU BRDIMA Plenković: Zakon je tu sasvim jasan, nema nikakve krize; Milanović: Nisam ja Šćepan Mali iz Crne Gore. ‘Ćerat ćemo se do kraja’

Slavko Midzor/PIXSELL

Predsjednik i premijer danas su komentirali incident u Borovu, gdje je skupina muškaraca privedena zbog pjevanja pjesama kojima su javno poticali na nasilje i mržnju prema srpskom stanovništvu.

“Policija je dopustila da ljudi koji su se ponašali divljački i ispod razine kako bi se Hrvati trebali ponašati, kako ja to vidim, uđu u ta sela. Tamo je bio i ministar unutarnjih poslova koji je njihov šef. Policijom upravlja Vlada, Plenković i Božinović, to je činjenica, izjavio je Zoran Milanović”, predsjednik RH.

“Što se tiče imputiranja da je policija moja ili nečija druga, ja ću još jedanput ponoviti – niti su vatrogasci, niti vojska, niti je policija nečija osobno. Ako je to tako bilo u vrijeme kad je Milanović bio premijer, pa je on doživljavao da je policija njegova, onda je to ozbiljan problem, a o tome smo već nešto i čuli proteklih mjeseci”, uzvratio je Andrej Plenković, predsjednik Vlade.

Ali to nije jedina tema oko koje se dvojica predsjednika nikako ne slažu. Naime, profesorica Zlata Đurđević poslala prijavu za šeficu Vrhovnog suda.



Plenković nije htio komentirati kandidature za predsjednika Vrhovnoga suda i ne smatra da smo na pragu krize u sudstvu s obzirom da predsjednik toga suda još nije izabran.

“Zakon je tu sasvim jasan, nema nikakve krize”, rekao je dodajući kako ne zna hoće li se taj problem riješiti do srpnja, kada je krajnji rok za izbor.

A Zoran Milanović “ćerat će” kako kaže “do kraja!”

“Neka zanemare sve priče, klevete, izmišljotine, lex Perković… Sve se to pokazalo kao obična laž, ta je osoba potpuno čista, moralno i intelektualno dorasla i stručna, ako će biti protiv nje ‘ćerat ćemo se do kraja’”, poručio je predsjednik.

Ponovio je kako je Zlata Đurđević njegova kandidatkinja, da je prema Ustavu on predlagatelj i nikakav saborski odbor ili vijeće Vrhovnog suda njegovu volju neće promijeniti.

“Ja nisam Šćepan Mali iz Crne Gore koji je ‘pao s kruške’, ja sam hrvatski predsjednik i ja predlažem i obrazlažem, a pravo je Sabora da odbije”, naglasio je Milanović.

“Vjerujem da će saborska većina odabrati odličnu kandidatkinju. Svakoga ću pitati ‘u facu’ zašto je protiv nje”, kazao je Milanović odbacivši spekulacije da je sudbena vlast u krizi.

Komentari