Nekoliko tisuća ljudi ispalo s popisa za cijepljenje; Beroš: Isprike svima, sve ćemo provjeriti

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je greške na platfomi Cijepi se. Čini se kako je 4.000 prijavljenih imalo problema, odnosno ispali su s popisa. 

“Znam za dvije greške na platformi. Prvi događaj nije bila greška, nego prekid testnog funkcioniranja platforme, a drugo je kad su se pozivali mlađi od predviđenog zbog određenih tehničkih konotacija koje su sada ispravljene. Sad platforma u cijelosti radi”, rekao je.

Dodao je: “Kada smo ranije komunicirali o te četiri tisuće ljudi, a ne tri, bilo je rečeno da će se oni pozivati i da će biti u bazi zainteresiranih za cijepljenje i nadalje. Vjerujem da je to sve skupa ispravljeno, ali ja mogu još provjeriti. Te 4000 tisuće, koliko je bilo registrirano u testnom radu platforme, postoje u bazi podataka i rečeno mi je da će ih se sve pozvati”, tvrdi.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak istaknuo je da će provjeriti situaciju.“Nemam nikakvu dodatnu informaciju, znam da je bilo rečeno da će se taj ispad, koji je bio na početku, potpuno ispraviti. Mi smo u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo također pomogli u tome i zvali 400 ili 500 onih koji su bili prvi na listi odmah kad je platforma profunkcionirala pa vjerujem da su županijski zavodi to isto odradili”.

Na pitanje novinara o 69-godišnjaku koji se požalio da se na platformu prijavio među prvima, no nije pozvan, Capak je rekao da će napomenuti informatičarima da provjere situaciju, a gospodina je pozvao da se javi u HZJZ bilo koji dan i da će ga cijepiti.

“Isprika svima ako nešto nije bilo funkcionalno od početka. To je iznimno opsežan tehnološki proces”, rekao je Beroš, prenosi N1.

Komentari