NEHUMANI TRETMAN U KBC-U SPLIT Mlada majka: Tjerali su me da nosim masku na porođaju, izgubila sam svijest par puta

Ilustracija Foto: Cropix

Majka koja je rodila dječaka početkom rujna požalila se na društvenim mrežama na traumatično iskustvo koje je proživjela u Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Split.

Osim problema s maskom, sestre su joj navodno odbijale dati dohranu za novorođenče.

”Nisam neka plačljivica, ali iskustvo koje sam doživjela u splitskom rodilištu zaista nije normalno. Sve mi žene koje dolazimo roditi smo osjetljive, ne samo zbog hormona, nego i zbog samog porođaja i svega novoga što nas s rođenjem bebe čeka. Voljela bih da moje iskustvo promijeni stvari na bolje, ali nekako sumnjam u to”, kazala je mlada majka za 24sata.

Pati od niza zdravstvenih problema, uključujući devijaciju septuma i teški kronični bronhitis koji graniči s astmom, ali je ipak, kako tvrdi, bila prisiljena nositi zaštitnu masku tijekom porođaja, što joj je do te mjere otežavalo disanje da je u nekoliko navrata gubila svijest.



”Više sam puta nakratko izgubila svijest, imam naprosto ‘rupe’ u kojima se ničega iz ‘boksa’ ne sjećam. U jednom trenu sam masku skinula, da bi mi sestra došla i rekla da će me, ako je nastavim skidati, ostaviti samu i neće više doći ni pogledati. Dodala je i da ako ja ne vjerujem u koronu, ona vjeruje”, ispričala je za 24sata ova mlada mama.

Tvrdi i kako su joj davali drip iako je bila otvorena samo jedan prst, a potom su se odlučili na hitni carski jer su bebi počeli padati otkucaji srca.

”Sat i pol ranije počeli su govoriti kako otkucaji srca padaju, a onda je nastala panika pa su me poslali na hitni carski. Nitko ništa ne govori, nitko mi kasnije ne objašnjava kako ću dojiti, kako ću izmasirati bolne dojke.”

Osim problema s maskom, sestre su joj navodno odbijale dati dohranu za novorođenče, a dijete je razvilo i žuticu zbog koje je neutješno plakalo. Tada se, kazuje majka, dogodila strašna situacija.

”Dječji krevetić je gurnula i bacila poplun preko bebe, cijele bebe, i preko glave. Ja sam se zgrozila, dižem se zadnjim atomima snage i mičem taj poplun, nemoćna, slomljena i bijesna istovremeno”, rekla je majka za 24sata.

Iz KBC-a Splitu poručili su kako ne mogu komentirati svjedočanstvo objavljeno na društvenim mrežama. Opisani događaj će, ističu, ispitati ako im se pritužbom obrati rodilja,.

Komentari