Nedjelja: Toplo i djelomice sunčano, ali na sjeveru poslijepodne promjena

Pixabay

U nedjelju će u istočnoj Hrvatskoj veći dio dana još biti barem djelomice sunčano, uz uglavnom slab vjetar. A navečer naoblačenje, ponegdje s kišom, pa i u obliku pljuskova, te umjerenim do jakim sjevernim vjetrom. Ujutro temperatura od 5 do 9 °C, a poslijepodne oko 25 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj do sredine dana još barem djelomice sunčano i iznadprosječno toplo, uz uglavnom slab jugozapadnjak i najvišu temperaturu od 22 do 27 °C. Zatim sa sjevera jače naoblačenje s kišom, ponegdje i pljuskovima praćenim grmljavinom, a zapuhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak uz osvježenje.

Na zapadu zemlje pretežno sunčano, a prema kraju dana porast naoblake, u gorju uz mogućnost za poneki pljusak. Puhat će slab do umjeren jugozapadni, na sjevernom Jadranu i jugoistočni vjetar, a u noći na ponedjeljak zapuhat će jaka bura. Jutarnja temperatura uz more od 9 do 13 °C, u unutrašnjosti od 4 do 9 °C, a poslijepodnevna između 19 i 24 °C.

Podjednaka najviša temperatura i u Dalmaciji, a vrijeme većinom djelomice sunčano, uz više oblaka ujutro i navečer. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, a more mirno i malo valovito.



Na jugu Hrvatske djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i također uglavnom suho. Vjetar većinom slab, a more malo valovito. Najviša dnevna temperatura oko 20 °C.

U novome tjednu svježije, vjetrovitije, ponegdje uz kišu…

U prvom dijelu novog tjedna u unutrašnjosti promjenljivo oblačno, uglavnom umjeren, ponegdje i jak sjeveristočni i istočni vjetar te svježije. Više oblaka bit će većinom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije, gdje je velika vjerojatnost povremene kiše.

I na srednjem i južnom Jadranu će sljedećih dana uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme povremeno padati kiša, osobito u utorak. Na sjevernom Jadranu promjenljivo i uglavnom suho, uz jaču buru nego u Dalmaciji, a podno Velebita su mogući i orkanski udari. Temperatura zraka niža, osobito u utorak, a uz oblake i buru dojam će biti da je i hladnije, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari