Ne prestaju reakcije na izjavu Kolinde Grabar Kitarović: ‘Razmišljala sam, zašto mi…’

Goran Mehkek / CROPIX

Nakon gostovanja bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitatović u RTL-u gdje se prisjetila svojih razgovora s Putinom i aktualne situacije s ratom i prijetećom, prehrambeno-energetskom krizom, nižu se reakcije. Među njima se ističe i voditelj Prime Timea, Domagoj Zovak koji se kratko osvrnuo na njen komentar vezano uz blokirano ukrajinsko žito.

“Kada je počela otvorena ruska agresija razmišljala sam, pa zašto mi ne zaoremo sad ovu našu Slavoniju, i u Srbiji isto, i tražimo od EU neku hitnu pomoć i u ljudstvu, strojevima i svemu ostalome, kako bismo zasadili to žito? Trebamo podržavati proizvodnju žita iz Ukrajine, ali mislim da smo s našom panonskom ravnicom mogli uskočiti kao bismo spriječili rast cijena, posebno na hrvatskom tržištu, ali i drugima”, zapitala se Kolinda u srijedu navečer u RTL-u.

“Zato, genijalka, što se žito sije na jesen”, napisao je na Twitteru Zovak posrpdno komentriajući Kolindine izjave.

Putin je imao poštovanja
Bivša je predsjednica također ustvrdila kako rata u Hrvatskoj ne bi bilo da je devedesetih Hrvatska bila NATO članica te kako razumije pristupanje Finske i Švedske u taj savez, te smatra da je rat počeo jer Putin želi uspostaviti rusku sferu utjecaja.

“Kad sam razgovarala s njime kao predsjednica, to su bili dugi i nejednostavni razgovori koji su trajali satima. Moglo se tada s njime razgovarati i bio je razuman. Ni u jednom trenutku nije pokazao nepoštivanje niti prema meni kao predsjednici niti kao prema ženi”,,prisjetila se Grabar Kitarović dodajući kako u svome mandatu ništa ne bi mijenjala, osim da više vjeruje vlastitom intinktu, umjesto ljudima koji su bili oko nje.

 

Komentari