‘Ne bi bilo loše da Bošnjaci opet preglasaju Hrvate pa da Hrvatska shvati koliko je besmislena opstojnost države BiH’

Nikola Grmoja Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnik Mosta u Saboru Nikola Grmoja rekao je u izjavi za portal Bild.ba kako je njemu važnija opstojnost hrvatskog naroda u BiH nego opstojnost same Bosne i Hercegovine.

Grmoja je, komentirajući posljednju rundu pregovora koja se vodi oko Izbornoga zakona, kazao kako ne očekuje popuštanje od strane sarajevskih stranaka.

“Posljednja je runda pregovora oko Izbornoga zakona, a ja ne očekujem da će se išta strateški značajno dogoditi ili promijeniti s obzirom na to da sarajevska unitaristička i majorizatorska politika naprosto ne može prihvatiti činjenicu da je BiH država tri konstitutivna naroda koji imaju u svemu biti jednakopravni. Bez Hrvata nema Bosne i Hercegovine, a bez pošteno provedenih izbora nema Hrvata jer će ih Bošnjaci zasigurno opet preglasati”, rekao je Grmoja za portal Bild.ba.

Ipak, kako ističe, to ne mora biti ni nužno loše.



“Možda bi najbolje bilo da se upravo to dogodi i da službena politika države Hrvatske konačno vidi koliko je besmisleno zazivati državnost Bosne i Hercegovine dok Bošnjaci istu koriste da bi mogli Hrvate držati između nakovnja i čekića”, dodao je Grmoja.

Grmoja kaže i kako mu BiH ne znači ništa ako Hrvati u njoj nisu ravnopravni.

“Između opstojnosti Hrvata i opstojnosti Bosne i Hercegovine meni osobno je važnija opstojnost Hrvata. Ako oni neće biti ravnopravni i konstitutivni, onda BiH ne treba niti postojati. Jednostavno je”, zaključio je.

 

Komentari