Navijači se ujedinili i pokrenuli veliku humanitarnu akciju za stradale u potresu ‘Želimo što konkretnije i efikasnije pomoći onima kojima pomoć najviše i najhitnije treba’

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Sve hrvatske navijačke skupine, ali i susjedne ujedinile su i pokrenule humanitarnu akciju kako bi pomogli stradalima na području Banovine. Kreću u izgradnju montažnih kućica za najugroženije obitelji. 

Sve su skupine na svojim Facebook stranicama objavile istu objavu, odnosno da započinju akciju prikupljanja materijala.

“Hrvatske navijačke grupe od danas započinju akciju prikupljanja materijala i izgradnju montažnih kućica za najugroženije obitelji na području koje je pogođeno potresima. Želimo na ovaj način što konkretnije i efikasnije pomoći onima kojima pomoć najviše i najhitnije treba jer je situacija izuzetno teška za veliki broj ljudi, pogotovo ako uzmemo u obzir hladno vrijeme i činjenicu da se radi već o ionako zapostavljenom kraju Domovine”, napisali su.

Dalje navode kako vrijeme nije saveznik ovom kraju i ljudima u nevolji, njima pomoć i krov nad glavom trebaju odmah jer mnogi i danas, gotovo dva tjedna nakon potresa, spavaju i preživljavaju u automobilima i potpuno neadekvatnim objektima.



“S obzirom da veliki broj ljudi želi i novčanim donacijama sudjelovati u ovoj zajedničkoj akciji hrvatskih navijača, zamolili smo našeg prijatelja i čovjeka od našeg najvećeg povjerenja, Damira Markuša – Kutinu, da nam ustupi svoj bankovni račun preko kojega će se skupljati donacije specifično za ovu svrhu”, navode.

Sve one koji svojim novčanim donacijama žele sudjelovati u ovoj akciji mogu to učiniti na ovaj broj računa:

Žiro račun (kunski i devizni):
IBAN: HR46 2407 0003 1058 39121
Vlasnik računa: Damir Markuš
Adresa: Radnička ulica 15, 44320 Kutina
SWIFT/BIC: OTPVHR2X.

To je potvrdio i Damir Markuš koji je istaknuo kako želi pomoći u dobroj nakani te dodao kako je na poziv za objavom upravo njegova računa pristao jer udruge, odnosno navijačke skupine svoje račune ne mogu objaviti, neprofitne su.

“Akcija je pokrenuta sinoć, a za sada funkcionira odlično. Bitno da krenemo”, rekao je za Dnevno.hr. 

S prikupljanjem sredstava će stati, kako navodi, kada dosegnu određenu svotu, no o njoj pak još uvijek nije odlučeno. Koliko je do sada prikupljeno nije htio otkriti kao ni tko će montažne kućice proizvoditi već da je riječ o jednoj domaćoj tvrtki.

Novce će iskoristiti kako bi prikupili materijale za montažne kućice koje će potom podijeliti mještanima na potresom pogođenom području.

Akciji su se priključile i bosanskohercegovačke navijačke skupine, odnosno KN Ultras – Zrinjski Mostar te Škripari iz Širokog Brijega. “To su naša braća, mi ne gledamo, nije nam bitno tko je tko”, poručio je.

Dodao je kako će, kada sve bude gotovo, izvatke računa prikazati svim skupinama. “Tako da sve bude jasno”.

Zahvalio se svima i dodao kako prikupljanje donacija ide odlično. “Pozivam sve, da ako mogu, pomognu tim ljudima”.

Akciji su se priključili Bad Blue Boysi Zagreb, Torcida Split, KN Armada Rijeka, Kohorta Osijek, Demoni Pula, UN Tornado Zadar, UN Funcuti Šibenik, Ultras Vinkovci, White Stones Varaždin.

Komentari