NASTAVLJA SE VERBALNI OKRŠAJ Jandroković: Raspudić je politički agitator Mosta. Ja nisam farizej ni licemjer

Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u utorak je poručio da nije farizej ni licemjer te da svoj politički život može obraniti i u svom privatnom životu, za razliku od nekih koji se javno zalažu za jedno, a privatno žive neke sasvim druge živote.

“Ne zadirem ni u čije obiteljske odnose, samo sam iznio činjenicu. Ako se kontinuirano dovodi u pitanje vaš moral, svjetonazor i život, što se čini u čitavom nizu tekstova, a ja sam rekao tko sam i što sam i iza toga stojim”, izjavio je Jandroković povodom polemike s Mostovim kandidatom na izborima Ninom Raspudićem, najavivši da danas zaključuje tu debatu.

‘Nisam ni farizej ni licemjer’

Dakle, naglasio je, ja nisam farizej ni licemjer, svoj politički život mogu obraniti i u svom privatnom životu, a mnogi se zalažu za jedno u javnom životu, a žive neke sasvim druge živote i to je smisao onoga što sam napisao na facebooku”.

JANDROKOVIĆ SPUSTIO RASPUDIĆU ‘Imam troje djece…s jednom ženom’



Jandroković je ustvrdio da se više godina Raspudić lažno predstavlja hrvatskoj javnosti kao nezavisni komentator i kolumnist, koristeći čak i javnu televiziju za iznošenje svojih stavova.

Sada se utvrdilo, rekao je, da on nije nezavisni komentator nego politički agitator Mosta.

Sve što je izgovorio i napisao u proteklih najmanje pet godina o meni pokazuje se da to nisu njegovi stavovi koje iznosi kao objektivne i nepristrane nego da su to sve riječi izgovorene ili napisane s određenim ciljem, a to je bila moja difamacija, manipulacije i neistine koje su vrlo često iznošene na gnjusan način, ocijenio je Jandroković.

Dodao je da se sada pokazalo da izlazi u političku arenu i prvo opet proziva baš njega, što je, vjeruje, osmišljena agenda koja traje već godinama pa se postavlja pitanje i profesionalnosti i moralnosti, a to je, ističe, u konačnici pitanje i za medije.

Po njemu, Most je dio oporbenih snaga koje na sve načine pokušavaju u javni prostor unijeti atmosferu beznađa, nereda i kaosa.

Imamo crtu razdjelnicu između onih koji rade ozbiljno i odgovorno, boreći se i za zdravlje i za živote hrvatskih građana i za gospodarstvo i, s druge strane, ima veliki dio oporbe koji svoju političku platformu zasniva jedino na napadima, optužbama, difamacijama, stvaranju nereda i očito je Most dio toga, ustvrdio je.

Nisam zadirao ni u čiju privatnost, no, pročitajte sve što je napisano i izgovoreno o meni pa nakon toga sudite, odgovorio je Jandroković novinarima na pitanje nije li zadiranjem u Raspudićevu privatnost pogriješio i zabio autogol.

Raspudić o Jandrokoviću: On je umiljato dijete četiri političke mame, a ne sumnjam da će pokušati naći i petu

Je li Vlada izdala nacionalne interese?

Upitan je li Vlada Andreja Plenkovića izdala nacionalne interese u odnosu s MOL-om i Mađarskom, s obzirom na navode tjednika Nacionala da je Vlada donosila neke odluke koje su išle u korist MOL-u, a na štetu INA-e, odgovorio je da nije.

“Vlada Andreja Plenkovića štitila je nacionalne interese na najbolji mogući način u tom slučaju i svim drugim. A o odnosima MOL-a i INA-e najbolje bi bilo da pitate SDP-ovu Vladu koja je s MOL-om potpisala taj ugovor”, sugerirao je Jandroković.

Odbacio je i tezu da Hrvatska nije reagirala na objavljivanje karte Velike Mađarske od strane Viktora Orbana, rekavši da je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman poslao vrlo jasnu poruku Orbanu i Mađarskoj.

JANDROKOVIĆ UZVRAĆA Raspudić se ‘outao’ i ide u politiku, kreator je neistina koje koristi kao adut u kampanji

Mi želimo sa svim susjednim zemljama imati što je moguće bolje odnose, moramo ih graditi, moramo, naravno, voditi računa o interesima tih drugih država kao i o našim vlastitim interesima, ali u vanjskoj, sigurnosnoj i europskoj politici Vlada HDZ-a i Andreja Plenkovića sasvim sigurno nema premca.

Komentari