Nastavlja se suđenje Smiljani Srnec: ‘Nisam kriva. Nisam ubila sestru…’

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

U četvrtak od 8.30 sati nastavlja se suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre Jasmine u međimurskom Palovcu. Optužena je da je u ljeto 2000. godine ubila svoju sestru Jasminu Dominić (23) te njezino tijelo sakrila u zamrzivač.

Smiljana Srnec, osumnjičena da je ubila svoju sestru Jasminu Dominić i njeno tijelo 18 godina skrivala u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu, danas je opet stigla na varaždinski Županijski sud.

Zbog protuepidemijskih mjera, novinari suđenje prate preko videolinka.

Svi u sudnici imaju maske. U sudnici se pregledavaju fotografije s dokazima. Predsjednik sudskog vijeća Tomislav Brđanović je rekao da će, kad se budu pregledavale fotografije Jasmininog tijela, izuzeti javnost zbog zaštite digniteta žrtve.



Nakon pauze, sudac je zamolio jedinu kameru u sudnici da prestane snimati kako bi se pregledale snimke Jasminina tijela.

Nakon toga, pred suca je izašla i sama Smiljana Srnec.

“Želim reći da nisam kriva. Nisam ubila sestru. Ostala sam bez nje. Teško mi je. I sad pijem lijekove za smirenje. Voljela sam je i uvijek ću je voljeti”, rekla je i briznula u plač.

Srnec je navela da su 15. veljače prošle godine, u petak, odlučili maknuti staru škrinju ispod stubišta u hodniku, koju je bilo jako teško pomaknuti, jer je bila puna leda te su ju nastavili prazniti u subotu, kada je i prijavljen pronalazak mrtvog tijela.

Za plastičnu vreću i najlonske čarape, u koje je bila zamotana žrtva, a na kojima su nađeni tragovi i pokojne Jasmine Dominić i optužene Smiljane Srnec, rekla je da su predmeti koji su obje upotrebljavale u kućanstvu.

Srnec je ustvrdila da su se policijski službenici loše odnosili prema njoj i suprugu za vrijeme istrage nakon prijave Jasmininog nestanka 2005. godine te da je policijski inspektor njezinom suprugu nakon razgovora rekao “da je glup što se nije riješio baba iz kuće kad je imao priliku”, navodno misleći na Smiljanu i njenu majku. Dodala je i da se njezine maloljetne kćeri boje policije.

“Ne želim odgovarati za nešto što nisam učinila. Ne želim biti žrtva ni da moja djeca budu žrtve zbog zlobe i pokvarenosti. Više ne želi odgovarati na pitanja”, završila je Smiljana Srnec svoju obranu.

Sudac odredio novo psihijatrijsko-psihološko vještačenje

Nakon iznijete obrane, sudac Tomislav Brđanović najavio je da će se tražiti dopunsko psihijatrijsko-psihološko vještačenje optužene, pojasnivši da su psihijatar i psiholog dali uvjetno mišljenje i naveli da bi potpuno mogli dati nakon iznošenja obrane, što će sada biti učinjeno.

Sudac je najavio i svjedočenje Danijele Herceg i Melite Sečan Hrastić te Tomice Pintarića oko navodnog korištenja Jasmininog mobitela 2001. godine. Sudac je rekao da bi njihova svjedočenja mogla biti relevantna nakon iznijete obrane. Provjerit će se i navodi Smiljane Srnec da su u veljači prošle godine dogovorili odvoz škrinje iz kuće.

Tijelo Jasmine Dominić otkriveno je 16. veljače 2019. u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu u kojem je Smiljana Srnec živjela sa suprugom i djecom. Jasmina je nestala 2000. godine, a njen nestanak prijavljen je 2005.

Suđenje se nastavlja 24. lipnja.

Komentari