Nastavak sjednice Gradske skupštine – što nakon Bandićeva povlačenja amandmana?

Damjan Tadic / CROPIX

Raspravom o Generalnom urbanističkom planu (GUP) Zagreba i amandmanima podnesenima na Konačni prijedlog izmjena i dopuna tog plana nastavlja se 31. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba.

Na prošlotjednoj sjednici podneseno je 86 amandmana, HDZ ih je podnio 15, Bandićeva Stranka rada i solidarnosti 65, a šest gradonačelnik Milan Bandić, koji je u subotu najavio da će predložiti povlačenje svih amandmana.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić izjavio je u subotu kako su na sjednici šireg Predsjedništva raspravljali o zagrebačkom GUP-u te odlučili da neće podržati niti jedan amandman koji se odnosi na prenamjenu zelenih u građevinske površine koji nije bio predmetom javne rasprave.

Nakon toga, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako će povući sve amandmane na GUP.



“Ja ću predložiti da se svi amandmani povuku. Moja želja nije bila da se ide amandmanima. To je bila želja HDZ-a. Piše sve u oglasu “istina je” kojeg ste danas dobili.

Što se mene tiče treba povući sve amandmane i ministar aktualni treba donijeti pravilnik koji je trebala donijeti ministrica aktualna iz 2014., a nije u roku 90 dana i mi ne bismo imali problema.

Što se tiče Bandića, povući sve amandmane, usvojiti GUP bez amandmana, ispoštovana je procedura, dobivene su suglasnosti, ići odmah na izmjene i dopune i tražiti od Ministarstva da donese pravilnik. Moj prijedlog je da povučemo sve amandmane”, rekao je Bandić.

Sjednica počinje u 10 sati.

Komentari