Nastavak sage: Domovinski pokret pokreće stegovni postupak protiv Mate Šimundića

Tijekom jučerašnjeg dana vodila se rasprava između Domovinskog pokreta i Mate šimundića. Stranka ga je optuživala da je žetončić dok je on to negirao, a danas je ova priča dobila i svoj nastavak.

Recentna događanja

Podsjetimo, jučer je član stranke Nikola Grabovac izjavio: “Do kraja dana Predsjedništvo Domovinskog pokreta pokrenut će postupak isključenja Mate Šimundića iz Domovinskog pokreta jer je na Županijskoj Skupštini glasovao protivno odluci Stranke.”

“Na današnjoj Sjednici Skupštine Splitsko- dalmatinske županije za predsjednika je izabran Mate Šimunić, uz podršku HDZ-a i Kerumovog HGS-a. Iako smo od početka isticali da DP ne želi sudjelovati u trgovačkim koalicijama naš Mate je ipak postao žetončić.”

Isti dan popodne javio se Šimundić. :“Nisam nikakav žetončić. Ja sam član Domovinskog pokreta, bio sam kandidat za predsjednika Skupštine, izabran sam kao takav. Nema govora o žetončiću.”



Stranka ne želi ni u kakvu suradnju

Komentirajući konstituiranje Skupštine Splitsko-dalmatinske županije kažu:”Domovinski pokret nakon izbora zauzeo stav da ne želi ići u nikakav oblik suradnje sa SDP-om, na čelu s Rankom Ostojićem, ni HGS-om na čelu sa Željkom Kerumom”.

“Predsjedništvo stranke raspravljalo je na tu temu i podržalo takve stavove županijske podružnice DP-a. Predsjedništvo županijske podružnice DP-a nekoliko je puta glasovalo o takvoj odluci, i ona je uvijek bila potvrđena.”

Više o Mati Šimundiću

O Mati šimundiću kažu sljedeće: “Jučer je glasovao protivno takvoj odluci te je jučer Predsjedništvo Domovinskog pokreta SDŽ-a zatražilo pokretanje stegovnog postupka protiv Šimundića, sukladno Statutu stranke”.

“Domovinski pokret će kroz tijela stranke provesti postupke kojima će odlučiti o daljnjem tijeku sudjelovanja Mate Šimundića u Domovinskom pokret. Domovinski pokret svakako ne podržava samovoljne istupe bilo kojeg člana stranke koji se protive odlukama Predsjedništva Domovinskog pokreta, i u ovom slučaju Predsjedništva Splitsko-dalmatinske županije”.

Mate Šimundić, zahvaljujući na izboru za predsjednika Županijske skupštine, kratko je rekao kako je najvažnije da su izbjegnuti novi izbori za Skupštinu Splitsko-dalmatinske županije.

Komentari