Nasipi popucali na sedam lokacija, sanira se najkritičnije oštećenje kod Galdova

Potres/ ilustracija Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Popucali nasipi i mostovi u Sisku posljedica su razornog potresa magnitude 6.2 po Richteru s epicentrom pokraj Petrinje, donosi Večernji list.

Glavni centar obrane od poplava jučer je izvijestio da će proglasiti izvanredno stanje na vodnim građevinama na području Siska, piše Večernji list.

“Lijevi savski nasip oko Siska ima dosta oštećenja. U Palanjku je pukao na dva mjesta, u Hrastelnici i Galdovu, te kod mosta u naselju Brest”, priopćili su prethodno iz Hrvatskih voda pa obrazložili i trenutačnu situaciju:

“Hrvatske vode su već nakon prvog potresa žurno pristupile obilasku terena, odnosno provjeri stanja svih savskih i kupskih nasipa, kao i drugih regulacijsko-zaštitnih vodnih građevina i objekata (akumulacije, retencije, ustave, preljevi, crpne stanice i dr.) na području Sisačko – moslavačke županije.”



“S danom 30. prosinca izvršena je vizualna kontrola stanja 140 kilometara savskih nasipa i 30-ak kilometara kupskih nasipa na području malog sliva Banovina. Također je izvršen obilazak i svih dionica nasipa uz rijeke Sunju, Glinu, Petrinjčicu i Odru, kao i retencijski nasipi u Odranskom i Lonjskom polju”, stoji dalje u priopćenju Hrvatskih voda.

“Sveukupno je izvršena kontrola preko 250 kilometara nasipa na području malog sliva Banovina. Terenskim obilaskom uočena su oštećenja nasipa na ukupno sedam lokacija, a danas su započele i hitne sanacije na najkritičnijoj lokaciji u Galdovu”, poručili su iz Hrvatskih voda.

Komentari