NAPOKON SUNCE Jutro svježe, ali preko dana očekuje se porast temperature. Sunčanog vremena bit će u izobilju

Ilustracija Foto: Pixabay

Srijeda će biti posvuda većinom sunčan dan, i nakon razmjerno svježeg jutra – danju ugodno topao

u Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčanog vremena biti u izobilju. Danju ugodno toplo uz temperaturu od 20 do 23 °C, ali ujutro razmjerno svježe, 7 ili 8 °C.

Podjednako razmjerno svježe jutro bit će i u središnjoj Hrvatskoj, a danju će uz većinom sunčano vrijeme temperatura porasti na 20-tak °C. Vjetar uglavnom slab.

U gorju će puhati ponegdje i umjeren sjeveroistočni, a duž obale sjevernog Jadrana u noći i ujutro umjerena bura, pod Velebitom prolazno i jaka, danju pak sjeverozapadni vjetar. Uglavnom sunčano, ponegdje i bez oblačka bit će na moru, a u gorju će povremeno biti umjerene naoblake. I pritom u gorju prilično svježe jutro uz temperaturu između 3 i 7 °C, a dnevna temperatura od 17 °C u Gorskom kotaru do 22 °C na sjevernom Jadranu.



Viša i jutarnja i dnevna temperatura bit će u Dalmaciji, gdje će sunce tek nakratko i mjestimice prikrivati oblaci. U noći će duž obale puhati slaba do umjerena bura, a danju zapadni i sjeverozapadni vjetar, prema otvorenome ponegdje i jak. Stoga će more biti malo do umjereno valovito.

I na jugu Hrvatske podjednake vremenske prilike – uglavnom sunčano uz dnevnu temperaturu između 23 i 26 °C te većinom umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar.”

U nastavku tjedna sunčanije, ali ne posvuda stabilno

“I idućih dana na obali i otocima moći će se uživati u većinom sunčanom vremenu, no neće biti baš posve stabilno. Vrlo mala vjerojatnost za pokoji lokalni pljusak postoji u petak na jugu, a u subotu je mjestimična kiša malo vjerojatnija na sjeveru, osobito u Istri. Od petka će pod Velebitom povremeno biti olujnih udara bure.

Na kopnu potpune stabilazacije za sada nema – izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja. Pokoji lokalni pljusak u četvrtak je moguć ponajprije u gorju, a nova kraća kišna epizoda dolazi u noći na petak. Tijekom vikenda uz promjenjivu naoblaku također je mjestimice moguća kiša, još vjerojatnije pokoji popodnevni pljusak.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Komentari