NAPETOSTI NA KOREJSKOM POLUOTOKU NE PRESTAJU Sjeverna Koreja ispalila neidentificirani projektil, tvrdi južnokorejska vojska

Screenshot

Sjeverna Koreja ispalila je neidentificirani projektil u more, objavila je u srijedu južnokorejska vojska, a riječ je o prvome takvom testu Pyongyanga u novoj godini.

Projektil je ispaljen u more istočno od poluotoka, priopćili su zapovjednici stožera Južne Koreje, ne navodeći dodatne pojedinosti.

Sjeverna Koreja objavila je 2021. da je uspješno testirala novi tip balističke rakete koju ispaljuje podmornica.

Ovaj novi pokušaj dogodio se nakon što Sjeverna Koreja nije odgovorila na poziv Washingtona na pregovore.Tijekom važnoga sastanka vladajuće stranke prošloga tjedna, sjevernokorejski vođa Kim Jong Un potvrdio je da želi ojačati vojne kapacitete svoje zemlje, unatoč međunarodnim sankcijama.

Pregovori s SAD-om nalaze se na mrtvoj točki otkako je 2019. propao susret Kim Jong Una i tadašnjega američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Nakon dolaska na vlast Joea Bidena, Sjedinjene Države nekoliko su puta izjavile da su spremne na susret sa sjevernokorejskim predstavnicima. No Pyongyang je do sada odbacivao tu ponudu.

Komentari