Napao gradonačelnika Gline, stigao je i odgovor: Ne znam zašto je revoltiran…

Stjepan Kostanjevic. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević, koji se zadnjih dana našao pod optužbama da ga nema u gradu i da sve poslove za njega obavlja dogradonačelnica Branka Balšić Mitić, rekao je da to nije istina i da je od prvog dana na terenu s ljudima.

Štoviše, da je na terenu od ponedjeljka.

“U ponedeljak smo već digli vatrogasce i obišli sva sela. Gradska uprava je među ljudima od 0 do 24”, rekao  je dodajući da su i njihovi uredi stradali u potresu.

Na pitanje je li u komunikaciji s premijerom i kada su se zadnji puta čuli, Kostanjević odgovara da su telefonski pričali sinoć te da je tema njihova razgovora bila obnova i pomoć ljudima. O njegovom medijskom tretmanu, kaže, nisu razgovarali.



Nije htio komentirati ni izjave njegova sumještanina geodeta Ivana Jankovića koji ga je optužio za manjak organizacije i opisao podkapacitiranim, prenosi Jutarnji list.

“Ne bih to komentirao, poznajem mladića i ne znam zašto je revoltiran”, rekao je.

Obznanio svoju prisutnost 

Ipak, nemoguće je primijetiti da je gradonačelnik, nakon nekoliko dana izbjegavanja medija, odlučio tek jučer stati ispred kamera i fotoaparata te obznaniti svoju prisutnost. Ta prisutnost nije promakla ni mještanima Gline koji, kada ga mimoilaze automobilima, trube i dovikuju, iskazujući svoje nezadovoljstvo.

Gradonačelnik na to odmahuje rukom i tvrdi da to što ga nema po medijima ne znači da nije na terenu.

“Kada se grad obnovi i sve vrati u normalu onda ćemo se naslikavati”, komentira kratko.

Što se trenutne štete tiče, kako kaže, situacija je sada pod kontrolom. Oko 4500 građana Gline prijavilo je oštećenje na svojoj nekretnini, a preko 2000 objekata, očekuje gradonačelnik, bit će neuporabljivo.

“Zasad ima o 400 zahtjeva za kontejnerima, a realizirali smo oko 120, uglavnom privatne donacije. O ukupnoj šteti je teško govoriti jer nam velike probleme rade i novi, manji potresi”, zaključuje.

Komentari