Napad na policajce u Otočcu počinili HDZ-ovci!

Policija/ilustracija

U nedjelju navečer u gradu Otočcu dogodio se napad na dvojicu policijskih službenika. Ako ova rečenica nije sama po sebi dovoljno šokantna, onda je svakako iznenađujuče da su za napad odgovorni članovi HDZ-a.

O napadu

Dvojica policijskih službenika PP Otočac, koji su u noći sa subote na nedjelju postupali zbog remećenja javnog reda i mira kraj Doma HV-a u središtu grada, pri intervenciji su napadnuti verbalno pa onda i fizički te su lakše ozlijeđeni.

Što se to vruće otočačke noći dogodilo tijekom policijske intervencije? Na tom mjestu nema ugostiteljskih sadržaja, ali se građani, uglavnom mladež, okuplja učestalo nakon pandemijskih mjera, a nakon popuštanja mjera, tamo se druže nakon što se zatvore kafići.

Kobnoga događaja tamo je bilo oko 40 ljudi. Neki od svjedoka govore da policajci nisu nastupili obazrivo, nego da su bili bahati i bezobrazni, odnosno, malo preoštri. Navode da su mladeži doslovno otimali pića iz ruku.



Na to su reagirali “roditelji”, odnosno dvojica bivših njihovih kolega, koji su ih podsjetili da nisu odjeveni prema pravilima službe, zapazivši da u tom trenutku nisu imali službene policijske kape na glavama. Digle su se tenzije, došlo je do svađe i poletjele su šake, prva, kako doznajemo, od mlađahnog Ivana Bobana pa onda i starijeg dvojca.

Tko su napadači?

Ono što priču čini posebno zanimljivom, pomalo i bizarnom jest činjenica da su dvojica osumnjičenih napadača bivši kolege policajaca s intervencije – umirovljeni policajci Miroslav Boban (52), bivši specijalac, i Zlatko Cvitković (48). S njima je u društvu bio Miroslavov sin Ivan (21). Svi su, kako bi se reklo, ugledni građani Otočca, Zlatko i Miroslav su istaknuti članovi mjesnoga HDZ-a, Cvitković je zamjenik predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Branislava Šutića i suprug Ivane Cvitković, šefice HZZO-a u Otočcu te u prošlom mandatu gradske vijećnice HDZ-a, a Bobanova je supruga Marija Biga-Boban – zamjenica općinske državne odvjetnice u Gospiću.

Što sada?

Dvojica policijskih službenika PP Otočac, koji su u noći sa subote na nedjelju postupali zbog remećenja javnog reda i mira kraj Doma HV-a u središtu grada, pri intervenciji su napadnuti verbalno pa onda i fizički te su lakše ozlijeđeni.

Uhićeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njih bit će podnesena nadležnom državnom odvjetništvu, piše Jutarnji list.

Komentari