NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM Zbog nesreće kod Bosiljeva kolona duga 8 km; Gužve na granicama prema Austriji i Sloveniji

Ilustracija, Ronald Gorsic / CROPIX

Pojačan je promet na cestama u priobalju, većini cesta u smjeru unutrašnjosti kao i na pojedinim graničnim prijelazima. Na autocestama u blizini odmorišta i čvorova mogući su kraći zastoji, vožnja u koloni, usporeno.

HAK moli vozače i sve putnike za strpljenje.

Također, povodom blagdana Velike Gospe na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika pa iz HAK-a ostale sudionike u prometu pozivaju na pojačan oprez.

Stanje u prometu

Prekinut je promet na staroj cesti kroz Gorski kotar u mjestu Močile kod Vrbovskog (DC3), zbog prometne nesreće.



Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče kolona vozila duga je oko 8 km između čvorova Ogulin i Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba. Uklonjena su vozila iz nesreće no još se vozi usporeno. Kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

Na Istarskom ipsilonu je pojačan promet u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija. Kolona je duga oko 2 km, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon.

Kad je riječ o situaciji na graničnim prijelazima, stvorila se nova kolona na graničnom prijelazu Goričan, gdje se za ulazak u Hrvatsku čeka oko dva sata. Na graničnom prijelazu Kaštel prema Sloveniji čeka se dva sata za ulaz te sat i pol za izlaz iz zemlje, dok je na Rupi čekanje na izlaz iz Hrvatske oko sat vremena. Čekanje na ulazak u Hrvatsku na graničnom prijelazu Macelj iznosi oko sat i pol vremena.

Slovenski, pak, mediji javljaju da se za ulaz u Sloveniju na pojedinim graničnim prijelazima čeka i po tri sata, dok je na austrijskoj strani tunela Karavanke prema Sloveniji kolona duga čak 10 km.

Komentari