Nakon uhićenja Rimac i Jakupčića policija najavila nove akcije. U tijeku su uhićenja više fizičkih osoba, državnih dužnosnika i gospodarstvenika

MUP/ilustracija

Od petka rano ujutro u tijeku su uhićenja državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti i gospodarske kriminaliteta s obilježjima korupcije, potvrdilo je agencijama Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) započeo je u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca s realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, priopćila je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić.

U MUP-u preciziraju da su u tijeku uhićenja više fizičkih osoba, državnih dužnosnika i gospodarstvenika zbog sumnje u počinjenje djela protiv službene dužnosti i gospodarskog kriminaliteta s obilježjima korupcije.

Izvori bliski istrazi potvrdili su Hini da su u petak ujutro uhićeni državna tajnica Ministarstva uprave i bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić.Rimac je kako se neslužbeno doznaje uhićenja zbog gradnji vjetroelektrane kod Knina koja se planirala u doba kada je ona bila na gradonačelnica Knina, a Jakupčić, kako je potvrdio njegov odvjetnik zbog zlouporabe položaja i trgovanja utjecajem. 

 

Komentari