Nakon teških optužbi oglasio se Filipović: ‘Sve je laž, a Nacional piše o mojim gaćicama i frizuri!’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović prošlog je tjedna izjavio da glavnog osumnjičenog za golemu pljačku Ine Damira Škugora poznaje tek površno, da nema ni njegov broj telefona i da nikad nisu pričali na mobitel ni razmijenili poruku.

Tko je lagao?
No, tjednik Nacional u svom novom izdanju tvrdi da je Filipović lagao. Ipak, tabloid 24 sata je opovrgnuo tu tezu s navodnim izvorom iz 24 sata.

Kako navodi pak tjednik Nacional, pozivajući se na visoki pravosudni izvor koji o tome ima neposredna saznanja, Filipović je tajnim mjerama uhvaćen u razgovorima sa Škugorom i da su komunicirali oko HEP-a.

Filipović je na sjednici demantirao napise Nacionala i dodao nekoliko bivših objava Nacionala o njemu i njegovoj frizuri, kupaćima gaćicama, frizuri aludirajući na to da tjednik piše gluposti.



“Nikada nisam pričao s tim čovjekom telefonski, a mi u ovom slučaju ne pričamo o važnoj stvari – o odgovornosti MOL-a’.

Upitan je je li sa Škugorom razgovarao oči u oči.

“Cijela ova afera s Inom počela se događati sredinom 2020. Ugovor OMS-a i Ine dogodio se 19.10.2021. godine. Ja sam imenovan u Inu 18.12., dva mjeseca nakon potpisa tog ugovora. Prema tome, nikako ne mogu biti vezan sa svim ovim što se događalo. Nekorektno je da me se pokušava uokviriti u tu aferu s kojom nemam veze”, rekao je.

Hoće li tužiti?
“Kako sam ja to mogao znati? Neću više komentirati te laži. Ja ću vas pravovremeno obavijestiti o svim radnjama u Ini”, rekao je.

Ponovo je dobio isto pitanje. Je li sa Škugorom razgovarao oči u oči i hoće li tužiti Nacional?

“Ja nisam tužio nijedan medij. Neću ga tužiti ni sada. A to što sam s nekim razgovarao na nekom skupu, netko koga sam površno poznavao, to neću komentirati, to vodi u dodatne laži. Nikad nisam razgovarao s njim telefonski”, dodao je Plenkovićev ministar.

Još malo o Škugoru:

“Rekao sam vam, znam ga površno. Sve oko Ine događalo se prije mog dolaska. Nikakve veze to nema sa mnom, to je pitanje za ljude koji su tada bili u Ini”, rekao je ministar Filipović, piše Dnevno.hr

 

 

Komentari