Nakon što su im zatvorili fitness centar, odnijeli su sprave u crkvu, nastavili vježbati i poručili: ´Bez zdravog tijela, nema ni zdravog duha´

Facebook

Hrvatski model i trener fitnessa Mario Valentić odlučio je prosvjedovati protiv mjera Stožera o zatvaranju teretana i fitness centara. Sa svojim poslovnim partnerom Šimunom Cimermanom upao u prostor crkve Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu te počeo vježbati.

Naime, za razliku od fitnes centara koji moraju biti zatvoreni, u crkvama smije boraviti do najviše 25 ljudi.

Snimku je objavio sinoć na Facebooku. U vrijeme pisanja ovog članka Mario Valentić je obrisao snimku sa svog profila, ali su ju sa portala Paraf.hr uspjeli sačuvati.

“DOZVOLITE RAD VJEŽBALIŠTIMA U ZATVORENIM PROSTORIMA!



Bez zdravog tijela nema ni zdravog duha. Sport, vježbanje i fizička aktivnost su najbolje prevencije svih bolesti i temelj zdravog života. Zahtjevamo od Stožera civilne zaštite da promjeni svoju diskriminatornu odluku o zatvaranju hramova sporta, zdravlja i tijela i da pravilo “25 osoba” u zatvorenim prostorima postane važeće i za hramove tijela, a ne isključivo za duhovne hramove. U demokratskom, slobodnom i sekularnom društvu, prvotno pred Zakonima, a tek onda i pred Bogovima, svi građani moraju biti jednaki˝, napisao je Šimun Cimerman na Facebook-u.

Komentari