Nakon što su ga napali zbog vježbanja u crkvi, Valentić se ispričao uvrijeđenima: I dalje mislim da bi kriteriji trebali biti jednaki za sve…

Nakon što su glumac Mario Valentić i fitness trener Šimun Cimerman jučer na noge digli neke vjernike snimkom na kojoj vježbaju u crkvi svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu, Mario Valentić odlučio se ispričati. Snimkom su željeli ukazati na činjenicu da se u teretane ne smije ići, dok su crkve i dalje otvorene za 25 osoba, iako se neke crkave ne drže tih brojki. 

Napao ih je ultrakatolik Vice John Batarelo, a župnik spomenute crkve don Damir Stojić objavio je da razmišljaju i o kaznenoj prijavi. Valentić je rekao da je u crkvu ušao mirno, prekrižio se kao i svaki put te napravio deset sklekova nakon čega je izišao iz crkve.

“Sinoć sam objavio video kojim sam evidentno povrijedio mnoge i koristim ovu priliku da se iskreno ispričam svima koje je taj moj čin povrijedio na bilo koji način. Nije mi bila namjera povrijediti niti uvrijediti bilo koga niti bilo koji element Crkve. Žao mi je zbog toga! Nedostajalo mi je mudrosti i promišljanja prije cijelog čina i zbog toga iskreno žalim. Smatram da je tjelovježba zaista rješenje, a ne uzrok ovih svih okolnosti u kojima se nalazimo – ove zdravstvene krize, gospodarske, ekonomske pa i duhovne. Još jednom isprika svima”, napisao je Valentić pored videa koji je objavio.

“Dobar dan svima, počeo bih ovo obraćanje jednom izrekom Johna Patricka koja kaže: ‘Bol potiče čovjeka da misli, misao čini čovjeka mudrim, a mudrost čini čovjeka podnošljivim’. Ovo obraćanje se odnosi na moj video koji sam snimio i objavio sinoć. Prifalilo mi je mudrosti prije samog čina i objavljivanja i ovom prilikom bi se ispričao svima koje je taj moj čin i tam moja objava povrijedila ili uvrijedila na bilo koji način. To mi nije bila namjera ni u peti, da povrijedim bilo koga niti da povrijedim sve elemente Crkve. Žao mi je što su neki na taj moj video i na tu poruku gledali drugačije od mene i žao mi je. Iz tog razloga sam povukao video”, rekao je i dodao da gleda na ovo kao na jednu dobru lekciju da čovjek prvo treba promisliti prije nego što nešto učini



“I dalje stojim kod toga da bi kriteriji što se tiče mjera donesenih trebali biti jednaki za sve, za sva polja naše djelatnosti jednako primijenjena jer tjelovježba je rješenje, a ne uzrok ove problematike i ove krize, zdravstvene, a bogami ekonomske, gospodarske i duhovne. Nadam se da ćete me razumjeti i ja bih zahvalio velečasnom Zlatko koji mi se obratio putem poruke na Facebooku i lijepim me riječima podsjetio na važnost lijepih riječi i isprike.”

https://www.facebook.com/mario.valentic.31/videos/4615582665182950/

 

 

 

Komentari