Nakon što je čakovečki SDP-ovac otkrio dostavu, u Bjelovaru od gradonačelnika traže ukidanje poreza na dobit?!

Bjelovar.info

Nakon što je Grad Bjelovar, odnosno gradonačelnik Dario Hrebak objavio mjere koje je Grad predložio s ciljem da pomogne poduzetnicima, obrtnicima i građanima u ublažavanju posljedica pandemije nastale koronavirusom, stiglo je priopćenje oporbenih vijećnika Grada Bjelovara, koji Gradu predlažu ono što je Grad već napravio, donosi Bjelovar.info.

Između ostalog, od Hrebaka su tražili i ukidanje poreza na dobit što je nevjerojatna politička nepismenost s obzirom na to da samo država može to ukinuti.

Priopćenje prenosimo u cijelosti i staru narodnu izreku, Kasno Marko na Kosovo stiže.

“Oporbeni vijećnici podržavaju svaku gospodarsku aktivnost u interesu očuvanja radnih mjesta u Gradu Bjelovaru.U utorak 31.ožujka 2020. godine sazvana je sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara s Dnevnim redom od 17 točaka. U tih 17 točaka nigdje nije vidljivo najavljeno ukidanje prireza i nije predviđen rebalans Proračuna radi potrebe uspješnog djelovanja Stožera Civilne zaštite. Klubovi vijećnika Damir Bajs NL, SDP-a i HNS-a predlažu i traže da se Dnevni red nadopuni s točkama :



1. Ukidanje prireza Grada Bjelovara
2. Ukidanje komunalne naknade za poduzetnike i građane Grada Bjelovara dok traje pandemija
3. Ukidanje spomeničke rente Grada Bjelovara za vrijeme dok traje pandemija
4. Ukidanje najamnine OPG-ima za prostore na bjelovarskoj tržnici dok traje pandemija
5. Rebalans Proračuna Grada Bjelovara u korist potreba Stožera Civilne zaštite

U ovom trenutku Corone virusa poduzetnici i građani trebaju konkretne mjere za ublažavanje posljedica pandemije.Iz tog razloga tražimo da gradonačelnik Dario Hrebak preispita svoje odluke, dopuni Dnevni red i da zajedno donesemo odluke u interesu poduzetnika i građana Grada Bjelovara.

Gradski vijećnici : Damir Bajs NL, SDP i HNS”

 

DAJTE MU NOBELA ZA EKONOMIJU! SDP-ovac otkrio kako funkcionira dostava!

Komentari