Nakon skoro godinu dana sastaje se Senat Sveučilišta u Zagrebu, hoće li na dnevni red uvrstiti i opoziv Borasa?

Nikola Cutuk/PIXSELL

Na današnjoj sjednici Senata raspravljat će se o brojnim skandalima opterećenom stanju na Sveučilištu nakon što je tako prošloga mjeseca zatražio Sveučilišni savjet na čelu s Lukom Burilovićem.

“Očekujemo ono na što smo mi s Filozofskog fakulteta upozoravali četiri godine. Očekujemo da Senat i sveučilišni Savjet nastupe kao ravnopravna tijela upravljanja Sveučilišta u Zagrebu”, rekao je Neven Jovanović, s Filozofskog fakulteta u Zagrebu i jedan od članova Senata Sveučilišta u Zagrebu, u četvrtak za N1.

Osim rasprave o stanju na Sveučilištu, u akademskim se kuloarima, piše Telegram, može čuti da postoji snažna inicijativa kojom se na sutrašnji Senat želi uvrstiti i točka dnevnog reda o opozivu rektora Damira Borasa.

“Teško je biti prorok, ne bih ulazio u te procjene”, rekao je o nagađanjima o uvrštenju te točke na dnevni red, bivši rektor Aleksa Bjeliš.



Dodao je: “Dobro je da je Senat napokon dobio priliku da se napokon nađe, to je važan moment jer se Senat mora suočiti sa situacijom na Sveučilištu”.

Senat čine predstavnici svih sastavnica Sveučilišta i mogu smijeniti rektora, podržati ili ne podržati njegove prijedloge. Tek nakon poticaja Sveučilišnog savjeta Senat će se danas, nakon gotovo godinu dana, sastati uživo.

Komentari