Nakon skoka u broju zaraženih od danas su za dio Dalmacije na snazi posebne mjere

Najviše novih slučajeva u prošlom tjednu zabilježeno je u Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

Tako je Splitsko-dalmatinska županija imala je dnevno i po 100 novih slučajeva, zbog čega je Stožer civilne zaštite Grada Imotskog i Općina Cista Provo, Lovreć, Lokvičići, Podbablje, Proložac, Runovići, Zagvozd i Zmijavci zatražio uvođenje posebnih mjera za to područje.

Mjere su na snazi od danas:

  • na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba
  • ostale privatne svečanosti i proslave mogu se organizirati samo u krugu obitelji i na njima može biti prisutno najviše 20 osoba
  • ugostiteljski objekti iz skupine „Barovi“ i ugostiteljski objekti tipa bistroi mogu usluživati goste samo na otvorenim dijelovima (terasama i slično)
  • na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, a sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom
  • obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske usluge ne smiju primati skupine u kojima je više od 20 osoba.

Istovremeno je Nacionalni stožer donio i odluku da se mjera ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata iz kategorije ‘barovi’ (noćni klub, noćni bar, disco-bar, caffe bar i sl.), koja je bila na snazi 10 dana od 14. kolovoza, produžuje do 7. rujna. Navedeni ugostiteljski objekti smiju biti otvoreni najduže do 24 sata.



Komentari