Nakon samo šest mjeseci Štromar odlazi s mjesta predsjednika HNS-a

Davor Pongracic / CROPIX

HNS će dobiti u prosincu trećeg predsjednika u samo godinu dana, što samo svjedoči i o krizi koja je pogodila ovu nekada jaku hrvatsku stranku. Predrag Štromar koji je ovog svibnja izabran za čelnika stranke, odlazi nakon samo šest mjeseci.

Kako je sam potvrdio za 24sata, neće se kandidirati za tu funkciju na unutarstranačkim izborima koji će biti sredinom prosinca. HNS-ova pravila nalažu unutarstranačke izbore nakon parlamentarnih, bez obzira što je Štromar izabran u svibnju nakon što se povukao Ivan Vrdoljak. HNS je sa svojim jednim zastupnikom dio tanke vladajuće većine oko HDZ-a koja broji minimalnih 76 zastupnika u Saboru.

“Mislim da sam svoje odradio jer smo ostali parlamentarna stranka. Vrijeme je za nove ljude koji će dići rejting stranke i pripremiti je za važne lokalne izbore. Ne podnosim ostavku, ostajem član stranke i zastupnik u Saboru, te ću se kandidirati za neku nižu funkciju. Ali ako stranka odluči, spreman sam prepustiti i svoje zastupničko mjesto nekom drugome, no o tome je prerano pričati”, kaže Štromar za 24sata.



Komentari