Nakon promašaja s aplikacijom Cijepise ministar se hvali starim podacima: Najbolji smo u Europskoj uniji

Ministar zdravstva Vili Beroš očito pokušava sanirati štetu koja je nastala zbog brojnih poteškoća s platformom Cijepise pa se tako danas pohvalio da je Hrvatska po dnevnom broju cijepljenih najbolja u Europskoj uniji.

“Nastavljamo u dobrom smjeru. HR ima najveći broj dnevnih cijepljenja u EU, a prema e-CIJEPIH svaki 5. građanin HR je cijepljen protiv COVID-19”, pohvalio se ministar na Twitteru.

Beroš se referirao na podatke globalne baze Our world in data za 29. travnja, a i HZJZ je danas objavio kako je tog dana ostvaren rekordan broj cijepljenja  s apliciranih 46.887 doza u jednom danu. No, nažalost, već idućeg dana broj utrošenih doza bio je gotovo 20 tisuća manji.

 



“Prema podacima iz središnjeg registra cijepljenih osoba e-Cijepih, 30.4. je utrošeno čak 28.394 doza dok je 29.4. ostvaren apsolutni rekord u cijepljenju s apliciranih 46.887 samo u jednom danu”, objavio je HZJZ.

Naravno da cijepljenje ne može ovisiti o jednom danu, a ministar Beroš prezentirao je na Vladi plan prema kojem će se cijepljenje ubrzati u trećoj fazi te da će se obavljati 7 dana u tjednu po 12 sati. Mobilizirat će se i kapaciteti MORH-a te Crvenog križa, povećati broj lokacija za cijepljenje, a liječnici obiteljske medicine dobili su zadatak evidentirati svoje pacijente koji nisu izrazili potrebu za cijepljenjem te će se njih pozivati posebno.

Iako se svakog dana javljaju građani koji ukazuju na probleme s platformom Cijepise, ali i liječnici, ministar je i jučer poručio da platforma radi kako treba.

Komentari