NAKON POTRESA Zagrebački vatrogasci spasili jednu osobu i dosad obavili više od 630 intervencija

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Zagrebački vatrogasci obavili su nakon razornog potresa, s epicentrom kod Petrinje, do sada više od 630 intervencija na zagrebačkom području i u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje su i samostalno spasili jednu osobu.

Zagrebačka Javna vatrogasna postrojba i gradska dobrovoljna vatrogasna društva su nakon razornog potresa, s epicentrom kod Petrinje, obavili više od 500 intervencija u Zagrebu, gdje su uglavnom uklanjali nesigurne dijelove oštećenih objekata, a dojava o štetama ima još više od 200, izvijestio je u subotu zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Na području Sisačko-moslavačke županije u ispomoći je još 40 zagrebačkih vatrogasaca i 10 vozila koji su odradili više od 130 intervencija u Petrinji i Sisku gdje su samostalno spasili jednu osobu, ističe se u priopćenju.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama jučer je u Petrinju dostavio pomoć za stradale i to 500 komada vreća za spavanje, 100 kreveta, vodu za piće, 1000 kabanica i PVC folije za natkrivanje krovova.



Posebnu zahvalu izrekao je građevinskim tvrtkama iz Zagreba King IPN-u, Jumaru, Gavrić prometu, Agroprivredi, Pamaju i obrtu Gorana Horvata, koje su sa svojim građevinskim strojevima od prvog dana potresa na terenu u Baniji i u koordinaciji s HGSS-om i Uredom za upravljanje u hitnim situacijama svakodnevno odrađuju najteže građevinske poslove na otklanjanju opasnih dijelova zgrada, dodaje se u priopćenju.

Komentari