Nakon potresa: Brojni Zagrepčani krenuli u kupovinu stanova i kuća u Velikoj Gorici

Foto: Vedran Vrhovac

U Velikoj Gorici vlada pravi graditeljski bum, a velike dizalice postale su dio gradske vizure. Traže se stanovi u novogradnjama, ali i stari stanovi, kupuju se građevinska zemljišta te, nakon višegodišnje pauze, lakše je prodati i stare obiteljske kuće.

Sve se dodatno intenziviralo posljednjih mjesec, dva, nakon smanjivanja protuepidemijskih mjera, kada u Goricu doslovce svakodnevno navraćaju brojni Zagrepčani tražeći sigurnije mjesto gdje bi preselili nakon potresa, objavio je portal gorica.info. – Prvo što sam pitao ljude koji stanuju u zgradi u Velikoj Gorici u kojoj sam gledao stan, bilo je jesu li osjetili potres i imaju li oštećenja u zgradi.

Prolazi i građevinsko zemljište

“Živimo u Dubravi i kod nas se i dalje trese, Gorica je blizu Zagrebu, lako je doputovati do posla i škole, a i cijene nekretnina su niže” kaže Zagrepčanin koji već nekoliko tjedana traži nekretninu u Velikoj Gorici dodajući da je spreman kupiti i kuću, pa čak, ne nađe li što traži, možda kupi građevinsko zemljište i počne graditi kuću.

U posljednje dvije godine u Velikoj Gorici je izgrađeno više od 150 stambenih zgrada u kojima je 500-tinjak stanova. Dio te statistike, prema podacima iz velikogoričkog Upravnog odjela za prostorno uređenje, je i prva polovina ove godine u kojoj su izdane građevne dozvole za 53 zgrade u kojima će biti 112 stanova.



Cijene stanova u goričkim novogradnjama su niže nego u Zagrebu i kreću se prosječno od 1600 do 1750 eura po četvornom metru. Iz agencija koje prodaju stanove u Velikoj Gorici kažu da je velika potražnja i za starim stanovima, a prosječne cijene se kreću od 1200 do 1500 eura po kvadratu, piše Večernji list.

Komentari