NAKON POSAVCA NA REDU I KOVAČ? Evo zašto bivšem gradonačelniku Čakovca žele skinuti imunitet

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U velikoj akciji policije i USKOK-a u petak ujutro, uhićeno je više osoba, a među njima je i međimurski župan Matija Posavec. Bivši gradonačelnik Čakovca i saborski zastupnik Stjepan Kovač je pod istragom i za njega se traži skidanje imuniteta. 

Kako doznaje Dnevnik.hr, USKOK od Mandatno-imunitetnog povjerenstva traži odobrenje za pokretanje kaznenog postupka, lišenje slobode i određivanje istražnog zatvora za Stjepana Kovača. Sumnjiče ga za kazneno djelo trgovine utjecajem. Navode kako bi on mogao ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke te skrivanjem i uništenjem materijalnih dokaza.

Iz Međimurske županije još uvijek nema službene potvrde o uhićenju župana.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina potvrdio je za Dnevnik.hr da je u ovoj akciji uhićeno ukupno šest osoba.



“Riječ je o kolektivnim kaznenim djelima. Policija u koordinaciji s USKOK-om provodi dokazne radnje. Treba naglasiti da u borbi protiv svih kaznenih djela korupcije zaista ulažemo velike napore”, rekao je Milina.

U petak u 15 sati održat će se sjednica mandatno-imunitetnog povjerenstva, što je potvrdio član MIP-a Hrvoje Zekanović.

Rekao je da “ne zna razloge”.

“Hrvatska je očito zemlja korupcije, koja je pustila korijenje. Očito je da je vezana uz dvije stranke – HDZ i SDP koji imaju problema s korupcijom i MIP-om”, istaknuo je.

Policija sumnja u počinjenje niza kaznenih djela, među kojima je zlouporaba položaja i trgovanja utjecajem te primanje mita.

Kako pišu 24 sata, neslužbeno se doznaje da je Posavec uhićen u istrazi zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 10 tisuća kuna, što je navodno i snimljeno.

Za 24sata govorio je i Stjepan Kovač koji je naglasio kako ne zna zašto bi on bio uhićen.

“‘Nemam pojma, iskreno nemam pojma, zovem policiju da vidim što se događa, zbog čega bih bio uhićen. Bilo bi lijepo da znam ako me već misle uhititi. Nemam pojma, idem sad na kavu u grad. Ne znam što je s Posavcem, iskreno nijedan posao nismo zajedno radili, ja sam vodio grad, a on županiju”, zaključio je Kovač za 24sata.

Komentari