Nakon ostavke Darija Žepine, Domovinski pokret imenovao je novog tajnika

Daniel Spajić Foto: Domovinski pokret

Nakon nedavne ostavke Glavnog tajnika Domovinskog pokreta Darija Žepine, stranka je imenovala vršitelja dužnosti Glavnog tajnika Daniela Spajića.

Podsetimo, nakon ostavke predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škore, ostavku je podnio i glavni tajnik stranke Darijo Žepina s obrazloženjem kako “ne želi da njegova pozicija i dužnost u stranci bude prepreka nesmetanom radu Predsjedništva i imenovanju novih članova”.

Vršitelja dužnosti Glavnog tajnika Daniela Spajića imenovao je zamjenik predsjednika, a vjerojatno i budući predsjednik Domovinskog pokreta Mario Radić temeljem Statuta stranke.

Spajić će dužnost obnašati počevši od 22. srpnja 2021. na određeno vrijeme, do izbora Glavnog tajnika sukladno Statutu Domovinskog pokreta.


“Daniel Spajić obnaša mandat zastupnika u Hrvatskom saboru od srpnja 2020. godine, predsjednik je podružnice Domovinskog pokreta Virovitičko-podravske županije, gdje je bio i kandidat za župana, a lista Domovinskog pokreta je kao druga po snazi ušla u Županijsku skupštinu. U Virovitičko-podravskoj županiji Domovinski pokret pod vodstvom Daniela Spajića osvojio je vlast u gradu Slatini i općini Gradina što smatramo velikim uspjehom u toj županiji.

Kao zastupnik u Hrvatskom saboru bori se za pravedniju javnu nabavu bez kriminala i prekomjernog trošenja javnih sredstava iz proračuna. Ukazao je na malverzacije i kriminal u zdravstvenom sustavu kao i na sumnjive ugovore koje će DORH tek istražiti. U travnju je podnio kaznenu prijavu protiv ministra zdravstva Vilija Beroša glede javne nabave za IT projekt eBolnice. Član je Mandatno-imunitetnog povjerenstva, Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove i član Savjeta za robne zalihe.

Novoizabranom vršitelju dužnosti Glavnog tajnika Domovinskog pokreta želimo puno uspjeha u daljnjoj organizaciji i strukturiranju Domovinskog pokreta!”, stoji u ostatku priopćenja stranke.

Komentari