Nakon optužbi za pokušaj falsificiranja Hrebak se odlučio na drastičan potez

Zeljko Puhovski / CROPIX

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak reagirao je na optužbe direktora Bjelovarskog sajma Davorina Posavca o navodnom pokušaju falsificiranja zapisnika za Skupštine Društva iz lipnja ove godine. Odlučno ih odbija te prebacuje lopticu upravo na Posavca.

“Ako je netko nešto falsificirao, onda je to direktor Sajma, samo ne znam da li namjerno ili nenamjerno. U svakom slučaju, potpisao sam zapisnik iako je naknadno utvrđeno da nomotehhnički točka 8 zapisnika nije sadržajno jasna, što je i direktoru i meni očito promaknulo, ali ne i stručnim službama Grada Bjelovara. Zatražili smo da se to ispravi, ali dobili smo suludu optužbu direktora za falsificiranje zapisnika”, rekao je za Klikni.hr Hrebak koji tvrdi kako je izmjenu zapisnika od srpnja do prosinca u nekoliko navrata tražio od Bjelovarsko-bilogorske županije, kao većinskog vlasnika Sajma.

Ondje su ga 18. prosinca, kaže, uputili na samog Posavca, što je i učinio, tvrdi, ustupajući nam na uvid dopis koji je istog dana poslan na Sajam. No, umjesto ispravljenog zapisnika, čiji original nam je također na traženje dostavio, danas su stigle optužbe za pokušaj falsificiranja koje Hrebak ne drži nimalo ozbiljnima.

Direktor se hvata za slamke

“To je totalna glupost kojom se direktor pokušava hvatati za slamke i zamagliti činjenicu da se protiv njega vodi kazneni postupak za navodne financijske malverzacije, što i on i župan uporno ignoriraju. U svakom slučaju, zbog ozbiljnosti situacije, Grad Bjelovar će prepustiti upravljačka prava preko punomoći odvjetničkom društvu jer direktoru više ne vjerujem ni u ono što mu u ruci stoji, a službeno ćemo od župana zatražiti njegovu smjenu i službenim putem, zbog svih afera koje se gomilaju iza njega. Županu i direktoru sajma šaljem jasnu poruku da i oni otvore svoje financije i račune građanima, kao što smo to mi učinili u Gradu Bjelovaru te da uvedu aplikaciju transparentnosti. Mi u Bjelovaru nemamo što skrivati, nadam se da nemaju niti oni. Dok se to ne napravi, nemamo više što diskutirati o transparentnom upravljanju javnim resursima”, zaključuje Hrebak.



Podsjetimo,

Hrebak: Oporba baca spinove kako bi prikrili zapošljavanje SDP-ovaca u županiji i kriminal u Bjelovarskom sajmu

Komentari