Nakon objave u medijima Plenković odustao od partya u Đakićevom hotelu?

Danijel Bartolic / CROPIX

Premijer Andrej Plenković u društvu ministara večeras je trebao posjetiti Pitomaču, i ne bi to bilo ništa neobično da ondje nije trebao gostovati u Hotelu Divinu, koji je u vlasništvu mladog Ivana Đakića, sina čelnog čovjeka Hvidre i jednoga od najutjecajnijih ljudi virovitičkoga kraja.

Mladi je Đakić u svojem objektu osim šefa Vlade trebao ugostiti i ministrice Vesnu Bedeković i Ninu Obuljen te Tomu Medveda i dio saborskih zastupnika. Svi oni su trebali nazočiti Danu općine Pitomača.

Tko je trebao podmiriti račune HDZ-ova derneka nije poznato. Inače je Đakić junior poznat po problematičnom ponašanju, privođenjima i bahatim istupima, no to očito nikome ne predstavlja problem niti ga spriječava u poslovanju. Nedavno je uvjetno osuđen na 11 mjeseci zatvora zbog prijetnji novinaru. Također, u pet dana skrivio je dvije prometne nesreće.

Nakon što je u medijima objavljen tekst iz Vlade su poslali priopćenje u kojem je naglašeno kako nije premijer Plenković nije trebao biti na HDZ-ovom partyu.



“Nije planiran bilo kakav odlazak predsjednika Vlade na domjenak ili u hotel nakon svečane sjednice općinskog vijeća Pitomače”, stoji u reakciji iz Vlade.

Komentari