Nakon jutrošnjeg potresa u Vrpolju kod Šibenika oštećena osnovna škola

screenshot N1

Jutros u 5 i 59 sati dogodio se jak potres magnitude 4.7 trinaest kilometara jugoistočno od Šibenika.

U Vrpolju kod Šibenika potres je uzrokovao štetu na Osnovnoj školi Vrpolje.  Tijekom dana očekuje se statičar koji će utvrditi je li škola upotrebljiva.

Zamjenik ravnatelja OŠ Vrpolje Stipe Komadina rekao je za N1 televiziju kako su vidljiva velika oštećenja.

screenshot N1

“Vidljiva su velika oštećenja, otpala je žbuka sa stropa. Oštećenja su na spoju zida i plafona duž cijele zgrade, u zbornici oštećen zid, na cijelom prvom katu oštećenja, i u zgradi gdje se nalazi razredna nastava otpao je velik komad žbuke. Pao je na klupu, sreća da djeca nisu bila u školi”, rekao je Komadina.



Nastava se zasad redovno održava.

screenshot N1

“Djeca su sad u školi, nismo htjeli stvarati paniku, nastava se redovno održava. Proveli smo vježbe spašavanja, svi su upućeni, imamo i tim za spašavanje. Po mojoj procjeni moglo bi se nastaviti raditi, ali oko podne dolazi gradonačelnik, statičar i pročelnica pa ćemo znati ocjenu struke”, rekao je Komadina.

Jedan je automobil oštećen nakon što je na cesti naletio na kamen koji je uslijed potresa pao na cestu kod Vrpolja.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

“Lagano sam vozio, bilo je maglovito i vlažno kad se pola metra od auta skotrljala stijena, nisam mogao k sebi doći”, rekao je kratko vlasnik vozila za N1.

JAK POTRES POGODIO JUTROS DALMACIJU Odlomio se komad stijene i pao na automobil, stanovnici Šibenika izašli su iz svojih kuća na ulice

 

Komentari