Nakon jučerašnje odluke o novom režimu putovanja, kolone na ulazu u Hrvatsku iz BiH

Matija Djanjesic / CROPIX/ilustracija

Od ponoći je na snagu stupa obveza nošenja maski u javnom prijevozu za putnike i vozače, te obveza samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku uđu iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije.

Te osobe će biti dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana od ulaska u Hrvatska. Obveza izolacije ne primjenjuje se na putnike koji tranzitiraju kroz Hrvatsku.

Nakon jučerašnje objave odluke o novom režimu na granicama, nastale su gužve na ulasku u Hrvatsku. Kako su jučer javljali iz HAK-a, cijeli dan je bio pojačan promet na graničnim prijelazima s BiH. Na prijelazu Maljevac kod Velike Kladuše na ulaz u Hrvatsku se čekalo sat i pol vremena, a velika je kolona bila i na graničnom prijelazu kod Slavonskog Broda.

Putnici se trebaju dobro informirati prije putovanja

Isto tako je bilo i na svim ostalim graničnim prijelazima na ulazu iz BiH u Hrvatsku.



Jutros je situacija mirnija, no s obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima HAK savjetuje da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu  i stranici Hrvatskog autokluba, gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa, prenosi RTL.

Komentari