Nakon incidenta u ćeliji, jedan zatvorenik je umro, a drugi pao u komu

Ronald Gorsic / CROPIX

Prošlog vikenda, u zatvoru u Remetincu umro je 36-godišnji zatvorenik navodno zbog zlouporabe heptanona, dok je drugi zatvorenik pao u komu iz koje se u međuvremenu probudio. 

Iz ministarstva pravosuđa rekli su da je zatvorski sustav, kako doznaje Jutarnji, poduzeo sve potrebne radnje. ”Istinita je informacija da je u zatvoru u Zagrebu preminuo zatvorenik. Uzrok i okolnosti smrti se utvrđuju, stoga do zaprimanja službenih nalaza ne možemo dalje komentirati navedeni slučaj”, stoji u odgovoru.

Kako su došli do velike količine tableta?

Prema neslužbenim informacijama, incident se dogodio u ćeliji u kojoj boravi više zatvorenika prošlog vikenda u nedjelju. Zatvorenici iz susjednih ćelija čuli su viku i svađu, a potom i zapomaganje. Ubrzo nakon toga, zatvorska liječnica konstatirala je smrt spomenutog zatvorenika.

Ekipa kriminalističke policije PU zagrebačke obavila je očevid u ćeliji u kojoj je zatvorenik preminuo, no ne zna se što je utvrđeno. Nije poznato ni jesu li nadležni u zatvorskom sustavu saznali kako su zatvorenici došli velike količine tableta.



Zatvor u Glini

Bilo je spomena da je u kaznionici u Glini došlo do navodnog pripremanja pobune, no Ministarstvo pravosuđa opovrgnulo je tu tvrdnju. Pregledom statističara utvrđeno je da se objekt više ne može koristiti pa je tako 82 zatvorenika premješteno u kaznionice u Lepoglavi i Požegi, te u šibenski, splitski, pulski i gospićki zatvor, saznao je Jutarnji od Ministarstva pravosuđa.

Premještaj zatvorenika izvršen je iz razloga što je kaznionica pretrpjela velike štete zbog razornog potresa.

Isto tako, sisački zatvor ispražnjen je nakon potresa 29. prosinca, a zatvorenici su premješteni u druge zatvore.

Komentari