NAKON DVIJE GODINE Zbog smrti dječaka u Metkoviću, podignuta optužnica protiv četvero djelatnika bolnice

Dijete je, unatoč naknadnom prijevozu i hospitalizaciji u Kliničkom bolničkom centru Split i tamo poduzetom intenzivnom liječenju, preminulo

Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću je 11. veljače 2021., nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv četiri hrvatske državljanke (1988., 1989., 1984. i 1972.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi nesavjesnim liječenjem.

Okrivljenicama se stavlja na teret da su tijekom 9. i 10. prosinca 2018. u Metkoviću, u zdravstvenoj ustanovi i kao zdravstvene djelatnice, djetetu (2009.) koje je u više navrata dovedeno u zdravstvenu ustanovu u teškom stanju, upoznate sa tim stanjem i prema simptomima pogoršanjem zdravstvenog stanja djeteta, olako držeći da dijete nije vitalno ugroženo, postupale protivno pravilima medicinske struke.

Prvookrivljenica (1988.) je 9. prosinca 2018. i drugookrivljenica (1989.) 10. prosinca 2018., kao dežurne liječnice Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije (Ispostava Metković), tereti ih se, propustile adekvatno pregledati dijete i utvrditi ozbiljnost zdravstvenog stanja i životnu ugroženost djeteta te primijeniti terapiju djelotvornim lijekovima i poduzeti daljnje radnje za hitno medicinsko zbrinjavanje djeteta u Klinički bolnički centar Split na daljnje pretrage i hospitalizaciju.



Evo za što ih se točno tereti

Tereti ih se da su dijete vratile na kućno liječenje, a u tim okolnostima četvrtookrivljenica (1972.) je 10. prosinca 2018., tereti ju se, odbila pregledati dijete i oca djeteta uputila da dijete odvede kod pedijatra te istog dana, nakon postavljene dijagnoze i prepoznavanja životne ugroženosti, prilikom medicinskog zbrinjavanja djeteta propustila ordinirati odgovarajući lijek.

Komentari