Nakon afere gradonačelnika raspušten gradski odbor požeškog HDZ-a

Darko Puljasic/Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon najave predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u utorak da će Gradski odbor HDZ-a u Požegi biti raspušten, odluku je u srijedu i formalno proveo Županijski odbor HDZ-a Požeško-slavonske županije.

Informaciju je Hini potvrdio predsjednik županijskog odbora Željko Glavić.

Raspuštanje gradske organizacije posljedica je izbijanja afere oko ciljanog namještanja poslova skupini lokalnih poduzetnika u kojoj su glavni akteri gradonačelnik Požege i predsjednik požeškog HDZ-a Darko Puljašić te njegov zamjenik Mario Pilon.

Dvojac je podnio i ostavke na stranačke funkcije u županijskoj organizaciji HDZ-a. O daljnjem Puljašićevom i Pilonovom članstvu u HDZ-u na sjednici u srijedu nije se raspravljalo.



Županijski odbor izabrao je 11 članova u Povjerenstvo Gradskog odbora HDZ-a Požega.

“Izabrani članovi povjerenstva do sada nisu bili na stranačkim funkcijama. Radi se o mlađim ljudima za koje očekujemo da neće dozvoliti da se ubuduće ponove slične situacije”, rekao je Glavić potvrdivši da će povjerenstvo stranku voditi i na lokalnim izborima u Požegi nakon kojih će novo vodstvo gradske organizacije biti izabrano u redovnoj proceduri.

Ranije jutros saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) odobrilo je da HDZ-ova Darka Puljašića u zastupničkim klupama zamijeni Nikola Mažar, a o toj odluci MIP-a Sabor bi trebao glasovati u četvrtak ujutro.

Komentari