Nakon 13 godina službe kao gradski pročelnik, Kalinić je pronašao posao u privatnom sektoru

Pavle Kalinić/Luka Stanzl/PIXSELL

Dugogodišnji pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić pronašao je novi posao.

Riječ je o uredu koji se uskoro ukida, odnosno spaja s Uredom za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost. Kalinić je ustrojio sam ured 2008. godine i odD tada mu se nalazi na čelu.

Novi posao pronašao je na mjesu direktora korporativne sigurnosti i razvoja u jednoj zaštitarskoj tvrtki. Također će nastaviti predavati i na fakultetima na kojima je predavao.

Međutim, još se ne zna tko će zauzeti njegovo mjesto, odnosno biti vršitelj dužnosti šefa tog ureda dok se ured ne ukine.



Odmah po početku mandata htio je nabaviti oklopni transporter, po čemu su ga zapamtili Zagrepčani, no od toga se na kraju odustalo. Ipak, svako malo su se sjetili najpoznatijeg zagrebačkog pročelnika i dugogodišnjeg suradnika Milana Bandića kad bi im na adrese iz njegova ureda stigli leci s uputama o tome kako se ponašati u slučaju požara, potresa ili pak radioaktivnog zračenja, piše Večernji list.

Dio stanovnika glavnog grada znalo ga je i kao svog “šefa” jer Kalinić je bio i voditelj civilne zaštite, u koju je uključeno nekoliko tisuća ljudi. Kalinić je s pripadnicima civilne postrojbe dosad redovito održavao vježbe. Kad je čuo da njegov ured nova vlast planira pripojiti, odnosno da kao posebna jedinica više neće postojati, odmah je rekao da on sebe više tu ne vidi.

Otišao je potom na godišnji odmor koji je morao iskoristiti, s kojeg su ga “digli” kad su se otkačile teglenice koje su “prijetile” da se zabiju u jedan od zagrebačkih mostova. Kalinić neće više biti niti potpredsjednik stožera civilne zaštite Grada Zagreba, kojeg sad vodi dogradonačelnik Luka Korlaet.

Bivši pročelnik diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu 1982. godine, a tri godine kasnije na istom fakultetu stječe titulu magistra znanosti s područja međunarodnih odnosa. Doktorirao je 2012. na temu politike Georgea Busha prema islamističkim zemljama.

Komentari