NAJSTARIJI UZGAJIVAČ MARIHUANE MORA NA VJEŠTAČENJE ‘Ne mogu ja ni na kakvo suđenje i neću’

“Ne mogu ja ni na kakvo suđenje i neću”, rekao je iz svoje kuće u Pakoštanima, Tomislav Rosan gdje mu je policija ponovno pronašla 13 biljaka kanabisa.

Još 2016. oslobođen je optužbi za neovlaštenu proizvodnju radi daljnje prodaje, no Županijski sud u Splitu tu je presudu ukinuo jer nije povjerovao da je ovaj ne više od 50 kilograma težak Pakoštanac, s jednim zubom “u glavi”, marihuanom, kako je rekao, liječio giht i astmu.

“To mi je bilo za zdravlje. Teško sam bolestan i ne mogu iz kreveta, a opet su mi sve počupali”, priznao je. Smatra da ga je netko “izdao” jer je ovaj put stabljike posadio dalje od kuće među pomidore.



Kao i ranije, i sada se zaklinje da mu je marihuana “aleluja”, čudotvoran lijek koji mu je pomogao oko gihta i astme, zbog čega je u ranijem postupku u sudnici zadarskog suda napravio i nekoliko sklekova.

“Ne treba meni nikakav novac. To je odličan lijek kojim sam izliječio giht i astmu. Riješio sam tegobe ljudi, a sada sam ozbiljno bolestan. Ne znam što će biti sa mnom”, priznao je.

U prvom postupku na Općinskom sudu u Zadru sudac Ivan Marković oslobodio ga je optužbe jer je utvrdio da ne postoje čvrsti dokazi da je djedica neovlašteno proizvodio marihuanu radi daljnje prodaje. Županijski sud u Splitu je tu presudu, međutim, ukinuo.

Kako su sada u novoj optužnici spojena dva predmeta koja se vode protiv njega, sutkinja Općinskog suda u Zadru Ana Zrilić naložila je da vještak, dr. Denis Sabljar, utvrdi je li Rosan raspravno sposoban, kao i je li u vrijeme počinjenja kaznenog djela iz 2012. bio bitno smanjeno ubrojiv ili neubrojiv, piše Slobodna Dalmacija.

Komentari