Nagurao gotovo stotinu ilegalnih migranata u autobus za Rijeku kako bi nabavio novac za grobnicu

Foto: Armin Durgut/PIXSELL/ilustracija

Policajci u Vrbovskom nemalo su se iznenadili kada su na autocesti Rijeka-Zagreb zaustavili autobus dupkom pun ilegalnih migranata, njih gotovo stotinu. Za upravljačem busa nalazio se 65-godišnji Đakovčanin, prema našim neslužbenim saznanjima Jure Tokalić, koji nema niti vozačku dozvolu za upravljanje autobusom.

Vozač je uhićen, a tijekom krim-obrade utvrđeno je da je 3. rujna oko 20 sati u blizini Donjeg Lapca pokupio migrante. Za svoje ‘prijevozničke’ usluge trebao je dobiti 5 tisuća eura, dok je unaprijed dobio 4 tisuće kuna za troškove puta.

Ilegalce je trebao prevesti do blizine Rijeke i to odmorišta Vrata Jadrana. Pritom je očekivao kako će ilegalaca biti pedesetak, no umjesto toga ‘dobio’ ih je čak 93-je. Po sistemu ‘snađi se druže’ njih osmoricu ubacio je u tovarni prostor, dok su drugi ‘glumili’ putnike.

Radilo se o ilegalcima iz Pakistana, Afganistana i Bangladeša koji su prethodno nezakonito ušli u našu zemlju. Unatoč mraku, policija ih je zaustavila malo iza ponoći. Kako neslužbeno saznajemo, Đakovčanin, koji do sada nije imao ‘mrlje’ u životopisu, upustio se u kriminalne radnje jer mu je bio potreban novac za život i za kupnju grobnice. S obzirom da je prevozio toliko veliki broj ilegalaca, određen mu je jednomjesečni istražni zatvor, piše Novi List.



Komentari