Nadzorni odbor Janafa opozvao Kovačevića i imenovao Adanića presjednikom Uprave

Stjepan Adanic Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nadzorni odbor Jadranskog naftovoda (Janaf) na sjednici u petak opozvao je dosadašnjeg predsjednika Uprave Dragana Kovačevića te imenovao člana Uprave Stjepana Adanića za predsjednika Uprave do izbora novog predsjednika društva na temelju javnog natječaja.

Kako se navodi u priopćenju Janafa, na današnjoj sjednici Nadzornog odbora je temeljem jučerašnjeg zaključka Vlade RH donesena odluka o opozivu Dragana Kovačevića te je, također temeljem zaključka Vlade, donesena odluka o imenovanju člana Uprave Stjepana Adanića za predsjednika Uprave društva.

Adanić je imenovan do stupanja na snagu odluke Nadzornog odbora o imenovanju predsjednika Uprave društva koja će se donijeti na temelju rezultata javnog natječaja, a na razdoblje od najduže šest mjeseci, kaže se još u priopćenju.

Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice Nadzornom odboru Janafa predložila opoziv predsjednika Uprave Jadranski naftovod Dragana Kovačevića, i imenovanje člana Uprave Društva Stjepana Adanića za predsjednika Uprave društva Jadranski naftovod.



Draganu Kovačeviću sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a u sklopu istrage oko navodnog davanja mita za odobravanje milijunskih poslova preko natječaja tvrtki Elektrocentar.

Komentari