Nadzorni odbor Ine odabrao novu Upravu, pogledajte tko su novi članovi

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Nadzorni odbor INA-e na današnjoj je sjednici odabrao novu šesteročlanu Upravu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Nadzorni odbor Ine na današnjoj je sjednici primio na znanje ostavke MOL-ovih članova Uprave Ine i na prijedlog Vlade Republike Hrvatske opozvao preostale članove Uprave. Nadzorni je odbor potom imenovao novu Upravu. Novim predsjednikom Uprave Ine imenovan je Péter Ratatics, a članovima Uprave Berislav Gašo i Krisztián Pulay, na prijedlog MOL-a i s mandatom do 30. lipnja 2023. godine. Tri nova člana Uprave imenovana su na prijedlog Vlade Republike Hrvatske – Miroslav Skalicki, Hrvoje Šimović i Marin Zovko, na najdulje šest mjeseci, do imenovanja članova Uprave putem javnog natječaja.

Novi predsjednik Uprave Ine Péter Ratatics već je bio član Uprave Ine od 2011. do 2018. godine i dobro je upoznat s poslovanjem kompanije. Na dužnost predsjednika Uprave Ine dolazi s dužnosti izvršnog potpredsjednika Usluga kupcima MOL Grupe i operativnog direktora MOL-a Mađarska. Diplomirao je na Fakultetu za financije Sveučilišta Corvinus u Budimpešti te se specijalizirao za tržišta kapitala. G. Ratatics je počeo svoju karijeru 2007. godine kao stručnjak za trgovinu plinom i poslovni razvoj u MOL-u, a zatim je 2009. imenovan voditeljem savjetodavnog tima Izvršnog odbora. Između 2009. i 2010. također je obnašao dužnost voditelja Organizacijskog razvoja i upravljanja procesima, a od 2010. do 2011. kao voditelj Usluga upravljanja. Od 2011. godine radio je kao potpredsjednik Korporativnog centra u kojemu je bio odgovoran za područje ljudskih resursa. Tijekom 2015. i 2016. bio je odgovoran za aktivnosti nabave, ulaganja i komunikacija MOL Grupe kao viši potpredsjednik Korporativnog centra. Njegova izuzetna stručnost i iskustvo stečeno u upravljačkim ulogama na navedenim područjima u MOL Grupi donijet će dodatnu vrijednost upravljanju Inom.



I Berislav Gašo i Krisztián Pulay također su proveli dugi niz godina u MOL Grupi, obnašajući razne menadžerske funkcije te u Inu donose bogato stručno znanje, kako iz rafinerijskog poslovanja, tako i istraživanja i proizvodnje te korporativnih usluga. Također, obojica su već radili u Ini i dobro poznaju tvrtku. Berislav Gašo ulazi u Upravu s mjesta izvršnog potpredsjednika Istraživanja i proizvodnje te člana Izvršnog odbora MOL Grupe. Pridružio se Ini 2010. godine kao direktor korporativnih usluga, a 2012. prelazi u MOL Grupu. Krisztián Pulay dolazi s pozicije višeg potpredsjednika MOL Grupe za razvoj rafinerijskog poslovanja. Od 2012. do 2016. godine radio je u Ini na različitim poslovima, posljednje kao direktor Sektora za upravljanje investicijama. Miroslav Skalicki iskusan je menadžer i poduzetnik s 35 godina radnog iskustva u raznim tvrtkama iz energetskog sektora. Hrvoje Šimović dolazi u Upravu Ine s pozicije redovitog profesora na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje radi od 2003. godine. Uz akademsku karijeru, posjeduje bogato iskustvo u raznim konzultantskim ulogama u području fiskalne održivosti javnog sektora. Marin Zovko dolazi s mjesta člana Uprave Plinacra, hrvatske kompanije za transport prirodnog plina. Magistrirao je poslovno upravljanje (MBA) na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Nakon što je g. Šimović podnio ostavku na dužnost člana Odbora za reviziju u Ini od dana njegovog imenovanja za člana Uprave, Nadzorni odbor imenovao je Sanju Sever Mališ novom članicom Odbora za reviziju. Nadzorni odbor također je primio na znanje nalaze interne istrage vezane uz “slučaj Škugor”, s kojima raspolaže i USKOK”, navodi se u priopćenju.

Komentari